ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ενωμένοι οι Αλευκιμιώτες μπορούν να νικήσουν! – Σε υποχώρηση η Δημοτική αρχή;


Ενωμένοι οι Αλευκιμιώτες μπορούν να νικήσουν! – Σε υποχώρηση η Δημοτική αρχή;

Η μαζική συμμετοχή και ενωτική στάση αντίστασης στη λειτουργία του ΧΥΤΑ, παρακαταθήκη των μεγάλων αγώνων των Αλευκιμιωτών από την προηγούμενη δεκαετία φέρνουν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Και αυτό είναι ελπιδοφόρο μήνυμα σε συνθήκες βαθιάς κρίσης και υποχώρησης των κοινωνικών κινημάτων. Φαίνεται ότι η Δημοτική αρχή κάνει ένα βήμα πίσω – αυτό δε σημαίνει και την οριστική υποχώρησή της - όσον αφορά τα σχέδια για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ ως δήθεν ΧΥΤΥ.
Αυτό φαίνεται και από δηλώσεις του Κ. Νικολούζο: ”Πήραμε το μήνυμα – Εξετάζουμε όλες τις εφικτές λύσεις” στο Corfutvnews.gr.

 Στη συνέχεια ο Δήμαρχος αρχόιζει τα «ήξεις – αφίξεις» και διάφορα θολά υποστηρίζοντας ότι: ‘’εμείς η δέσμευση που έχουμε είναι ότι αν χρησιμοποιηθεί ο ΧΥΤΥ της Λευκίμμης θα χρησιμοποιηθεί για την ενδιάμεση περίοδο με ανώτατο χρόνο αυτόν που δίνουν η τροποποίηση των περιβαντολλογικών όρων δηλαδή πέντε χρόνια. Δεν υπάρχει άλλο σχέδιο για την Λευκίμμη κατηγορηματικά και καθαρά είπα και στην λαϊκή συνέλευση ότι εμείς παίρνουμε το ηχηρό μήνυμα που δίνει η τοπική κοινωνία το εξετάζουμε και μελετάμε όλες τις λύσεις που μπορούμε να έχουμε και να είναι εφικτές και να αντέξει η κοινωνία αλλά δεν είναι και δική μας υπόθεση δεν είναι του Νικολούζου η υπόθεση το είπα και στην συνέλευση είναι της κερκυραϊκής κοινωνίας υπόθεση. Όπως είπα επίσης ότι είτε αναβάλουμε την συζήτηση για ΧΥΤΥ ή να την μετατοπίσουμε το πρόβλημα παραμένει διότι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα και με την εμπειρία του Τεμπλονίου κανείς δεν θέλει όχι μόνο ΧΥΤΥ αλλά τίποτα σε σχέση με τα σκουπίδια. Πάρο όλα αυτά όμως η υπόθεση θα πρέπει να λυθεί εδώ στην Κέρκυρα και είναι υπόθεση που θα την αντιμετωπίσουμε εδώ στην Κέρκυρα και ΧΥΤΥ και όλη την εγκατάσταση για την εγκατάσταση των απορριμμάτων’’.Είναι φανερό ότι τα παραπάνω λόγια δεν μπορούν να καθησυχάσουν του Αλευκιμιώτες και τους κατοίκους όλης της Νότιας Κέρκυρας. Άλλα η επαγρύπνησή τους και η ενωτική τους αγωνιστική στάση είναι εκ των ων ουκ άνευ για να μην επιτρέψουν τη λειτουργία του ΧΥΤΑ.