ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Η διάσπαση της Υγιεινομικής Περιφέρειας ΙΝ είναι ένα ακόμα πλήγμα ή οδηγεί και στην κατάργηση της ΠΙΝ;


Η διάσπαση της Υγιεινομικής Περιφέρειας ΙΝ είναι ένα ακόμα πλήγμα ή οδηγεί και στην κατάργηση της ΠΙΝ;

Η ΠΙΝ είναι από τις περιφέρειες που αντιμετωπίζει ποικίλα προβλήματα και το πρόβλημα της συνοχής και της επικοινωνίας είναι ένα από αυτά. Ούτε οι προηγούμενες, ούτε η σημερινή κυβέρνηση πήραν ουσιαστικά μέτρα για τη συνοχή και ανάπτυξη της ΠΙΝ. Ακόμα περισσότερο οι περιφερειακές αρχές, χωρίς διεκδικητικό πλαίσιο στήριξαν παθητικά τις πολιτικές που όξυναν ακόμα περισσότερο τα προβλήματα της ΠΙΝ.
Το ρεπορτάζ του corfutvnews.gr διάσπαση της Υγιεινομικής Περιφέρειας ΙΝ είναι ένα ακόμα πλήγμα ή οδηγεί και στην κατάργηση της ΠΙΝ;

Αναφέρεται συγκεκριμένα:  Την σκέψη του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει σε μία αυτόνομη υγειονομική περιφέρεια Ηπείρου και ενός μέρους των Ιονίων νησιών με έδρα τα Γιάννενα εξέφρασε ο Υπουργός Ανδρέας Ξανθός. Σε δηλώσεις του από τα Γιάννενα τόνισε 
” Αρχίζουμε να αντιμετωπίζουμε στρεβλώσεις που είχε το σύστημα υγείας και μία από αυτές ήταν η χωροταξική κατανομή των υγειονομικών περιφερειών Σε αρκετές από αυτές είχαμε προβλήματα εποπτείας λόγω των μεγάλων αποστάσεων και των δυσκολιών μετακίνησης και πρόσβασης αυτό τώρα το συζητάμε λοιπόν να το αντιμετωπίσουμε. Όντως η σκέψη είναι να έχουμε μία αυτόνομη υγειονομική περιφέρεια Ηπείρου και ενός μέρους των Ιονίων νησιών των όμορων δηλαδή Ιονίων νησιών με έδρα τα Γιάννενα αυτό είναι η πολιτική μας επιλογή και μάλιστα θα υπάρξει και μία αντίστοιχη νέα υγειονομική περιφέρεια στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Αυτό για να εφαρμοστεί χρειάζεται νομοθέτηση και προετοιμάζουμε ένα νόμο για την θεσμική αναδιοργάνωση το οποίο θα είναι έτοιμο στο τέλος του χρόνου και θα αντιμετωπίσει κι άλλα τέτοια θέματα όπως είναι και το μοντέλο διοίκησης έτσι ώστε με αυτό τον τρόπο θα έχουμε ένα πιο οργανωμένο σύστημα υγείας”.Συμπερασματικά το ξήλωμα του πουλόβερ εν προκειμένω της αποδόμησης της ΠΙΝ συνεχίζεται, ίσως και με προοπτική την κατάργησή της.