ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Kατάληψη στο Γυμνάσιο και Λυκειακές τάξεις Παξών
Kατάληψη στο Γυμνάσιο και Λυκειακές τάξεις Παξών

Η «κανονικότητα» που βιώνουν οι μαθητές στα σχολεία, κυρίως, των απομακρυσμένων περιοχών και νησιών είναι αφόρητα. Περικοπές τμημάτων, ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό με αποτέλεσμα να μη διδάσκονται οι μαθητές ακόμα και τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα,  τραγικές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή είναι μόνο μερικά κομμάτια που συνθέτουν το γκρίζο παζλ της διάλυσης του δημόσιου σχολείου που είναι το αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής, όπως υπαγορεύει η ΕΕ, το ΔΝΤ και ο ΟΟΣΑ..

Σε κατάληψη στο Γυμνάσιο και Λύκειο Παξών, προχώρησαν σήμερα, Τετάρτη 18/10, το πρωί  οι μαθητές παίρνοντας τη σκυτάλη από τους συμμαθητές τους στη Λευκίμμη, στις Αργυράδες και αλλού διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη καθηγητών. Υπάρχουν τάξεις που απ' την αρχή του σχολικού έτους δεν έχουν κάνει ούτε μια ώρα βασικών μαθημάτων όπως για παράδειγμα Μαθηματικά.
Ελλείψεις παρουσιάζονται επίσης σε καθηγητές ξένων γλωσσών, Θρησκευτικών, Φιλολογικών μαθημάτων, μουσικής και Καλλιτεχνικών, όπως αναφέρουν γονείς των μαθητών.

Στο μεταξύ, ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας με θέμα «Ελλείψεις Εκπαιδευτικών στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις» Παξών κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ  Νίκος Μωραίτης, Νίκος Καραθανασόπουλος και Γιάννης Δελλής στον αρμόδιο υπουργό.


Σε ένδειξη συμπαράστασης στους μαθητές, πολίτες των Παξών, έκαναν κατάληψη στο λιμάνι, αποτρέποντας τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

φωτο: enimerosi.com