ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Στη Βουλή οι ελλείψεις Εκπαιδευτικών στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Παξών


Με ερώτηση του ΚΚΕ ήρθε στη Βουλή το  θέμα των ελλείψεων  εκπαιδευτικών στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Παξών. Πάνω από ένας μήνας έχει περάσει από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τα προβλήματα στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Παξών παραμένουν τεράστια. Αυτό αναφέρει το ΚΚΕ και συνεχίζει ως εξής:

Από τους 19 καθηγητές που απαιτούνται για να λειτουργήσει το σχολείο, βρίσκονται στις θέσεις τους μόλις οι 12. Λείπουν συνολικά 7 καθηγητές (Φιλόλογος, Μαθηματικός, Θεολόγος, Αγγλικής Φιλολογίας, Γαλλικής Φιλολογίας, Καλλιτεχνικών, Μουσικής) με αποτέλεσμα το σχολείο να υπολειτουργεί και οι μαθητές να χάνουν δεκάδες ώρες μαθημάτων ακόμα και πανελλαδικώς εξεταζόμενων. Να σημειώσουμε ότι καθηγητές Καλλιτεχνικών και Μουσικής έχουν αρκετά χρόνια να εμφανιστούν στο σχολείο των Παξών.

Οι γονείς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί έχουν προχωρήσει σε απόλυτα δικαιολογημένες κινητοποιήσεις αφού μέχρι σήμερα το μόνο που έχουν πάρει είναι υποσχέσεις.


Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, στην προσπάθειά της να συγκαλύψει το μέγεθος του προβλήματος αρνείται τη δημιουργία 2ου τμήματος γενικής παιδείας στη Β' Γυμνασίου, τη στιγμή που στη συγκεκριμένη τάξη φοιτούν 28 μαθητές εκ των οποίων 4 παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, με γνωματεύσεις από το ΚΕΔΔΥ και 2 που δε μιλάνε καθόλου την ελληνική γλώσσα.
Οι απεγνωσμένες προσπάθειες της κυβέρνησης και του Υπουργείου να πείσουν για την επιστροφή της «κανονικότητας» στα σχολεία της Ελλάδας, πέφτουν στο κενό από την ίδια την πραγματικότητα, από την καθημερινότητα που βιώνουν οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί.


Οι διαρκείς ελλείψεις σε καθηγητές, οι μηδενικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών, οι ανεπαρκείς κτηριακές υποδομές στα σχολεία των Παξών υποβαθμίζουν ακόμη περισσότερο το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης σε ένα νησί που και φέτος το καλοκαίρι έζησε το μύθο της "δίκαιης ανάπτυξης" με μεγάλο αριθμό τουριστών και τεράστιες πληρότητες.

Η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση δεν έρχεται όμως μαζί με την κάλυψη των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών των μαθητών ούτε με δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους.

Η ανάπτυξη της κυβέρνησης πάει χέρι - χέρι με το στρίμωγμα των μαθητών σε όσο το δυνατόν λιγότερα τμήματα, την εξοικονόμηση εκπαιδευτικών, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης που αναγκάζει τους γονείς να βάζουν συνεχώς το χέρι στην τσέπη για να προσφέρουν ό,τι καλύτερο μπορούν στα παιδιά τους, το σχεδιασμό για το νέο, ακόμη πιο σκληρό, εξεταστικό σύστημα για την εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, ποια συγκεκριμένα μέτρα θα παρθούν ώστε να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό στο Γυμνάσιο - Λ.Τ. Παξών.

Οι βουλευτές
Νίκος Μωραΐτης

Νίκος Καραθανασόπουλος

Γιάννης Δελής