ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα η συνάντηση Εκπαιδευτικών & Γονέων με τον Υπ. Παιδείας Κ. Γαβρόγλου (video)

 

 

Χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα η συνάντηση Εκπαιδευτικών & Γονέων με τον Υπ. Παιδείας Κ. Γαβρόγλου (video)

Το μεσημέρι του Σαββάτου στη 1.00 πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση Εκπαιδευτικών & Ένωσης Γονέων στην Πλατεία Γεωργάκη, όμως δεν είχε τη μαζικότητα που απαιτούν οι καιροί και τα οξυμένα προβλήματα που είναι απόρροια της κυβερνητικής πολιτικής και εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για το δημόσιο σχολείο. Ακολούθησε πορεία στην Ιόνιο Ακαδημία, όπου βρισκόταν ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου με τους Πρυτάνεις.


Η αστυνομική δύναμη δεν επέτρεψε στους συγκεντρωμένους να παρευρεθούν στη συνάντηση, αν και δεν ήταν πολλοί. Υπήρξε ένταση, αλλά δεν κράτησε πολύ. Αρχικά από τους διοργανωτές της συνάντησης επιχειρήθηκε ο αποκλεισμός της Ένωσης Γονέων, αλλά τελικά στη συνάντηση παρευρέθηκαν τρεις εκπρόσωποι από το ΔΣ της  ΕΛΜΕ, τρεις του ΔΣ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δυο της Ένωσης Γονέων, ενώ στην αίθουσα παρευρίσκονταν από πριν ακόμα δυο γονείς, κατά προτίμηση του Περιφερειακού Διευθυντή Κ. Γκούση. Τελικά η συνάντηση ξεκίνησε στις 2:45 και ολοκληρώθηκε στις 5.30΄, χωρίς δεσμεύσεις από την πλευρά του Υπουργού και του Περιφερειακού Διευθυντή για τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Τα κύρια αιτήματα της ΕΛΜΕ ήταν η έγκριση των ολιγομελών τμημάτων, το κτηριακό, το ζήτημα των αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου και το αίτημα των μόνιμων διορισμών. Τέθηκε το θέμα των χαμηλών εκπαιδευτικών δεικτών στην Κέρκυρα που είναι στην 3η θέση μετά από Θράκη και Κρήτη όσον αφορά τη μαθητική διαρροή κ.α Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα σοβαρά προβλήματα των σχολείων του Νότου και ειδικότερα των Αργυράδων.

Ο Υπουργός επέμεινε στην αποσύνδεση των κτιριακών προβλημάτων, των στενών και ακατάλληλων αιθουσών με τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα προβάλλοντας μια «δική» του παιδαγωγική που υπαγορεύεται από ΕΕ και ΟΟΣΑ, σύμφωνα με την οποία θεωρεί λάθος να υπάρχουν λίγα παιδιά σε μια τάξη. Τελικώς δέχθηκε να επανεξετάσει το θέμα των τμημάτων μόνον των ΕΠΑΛ, που βρίσκεται στην αρμοδιότητά του. Την αρμοδιότητα της Γενικής εκπαίδευσης την έχει ο Περιφερειακός Διευθυντής, ο οποίος ήταν ωσεί παρών στη διάρκεια της συζήτησης του συγκεκριμένου θέματος, αφού δεν πήρε θέση. Η ΕΛΜΕ και η Ένωση Γονέων  επιμένουν στο αίτημα για λειτουργία όλων των τμημάτων, τόσο στην επαγγελματική όσο και στη γενική εκπαίδευση.
Από την άλλη δε δόθηκαν εξηγήσεις από τον Υπουργό και τον Περιφερειάρχη για τον μεγάλο αριθμό αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου που προσλήφθηκαν στην Κέρκυρα που δε λύνει προβλήματα των σχολείων και τείνει να πάρει διαστάσεις σκανδάλου.


Στη συνάντηση προσήλθε και ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος με την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Μουζακίτη, οι οποίοι του επέδωσαν την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση και διατήρηση όλων των τμημάτων των ΕΠΑΛ, των Λυκείων και των Γυμνασίων στην Κέρκυρα. 

ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ από το enimerosi.com