ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Τα «Κοινωνικά» της «Φωνής των Αργυραδιτών» (αρ. φ. 143, Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2017)Τα «Κοινωνικά» της «Φωνής των Αργυραδιτών» (αρ. φ. 143, Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2017)

Γεννήσεις

Την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου στην Κέρκυρα γεννήθηκε ο γιος του Αλέξανδρου Β. Καββαδία  (Ιατρού) και της Χριστίνας Αρμενιάκου.

Τη Δευτέρα στο Μαιευτήριο «Μητέρα» στην Αθήνα γεννήθηκε η κόρη του Κώστα Κοντονή (Μαρίας Μπέκου) και της Βιβής


Η «ΦτΑ» εύχεται να τους ζήσουν

Βαπτίσεις

Ο Παναγιώτης  Στάθης και η σύζυγός του Μαρία Καββαδία (Σταύρου Μαργαρίτη) την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου βάπτισαν το αγοράκι τους στον Παρεκκλήσι της Αγίας Μαρίνας στην Παιανία. Του εδόθη το όνομα Αριστοτέλης.


Ο Θανάσης Καλούδης και η σύζυγός του Ράνια Κουλούρη βάπτισαν το αγοράκι τους την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στον ΙΝ Αγίας Τριάδας στις Αργυράδες. Του εδόθη το όνομα Σπύρος. Ανάδοχος παρέστη η Όλγα Καραϊσαρλή. Ακολούθησε δεξίωση στο “Blue Sea”.


Η «ΦτΑ» εύχεται να τους ζήσουν

Γάμοι

Ο Γεώργιος Καββαδίας Αλεξίου (Νοσοκόμου) και η Μιράντα Κέκου τέλεσαν τον γάμος τους την Κυριακή 17 Σεπτέμβρη 2017 στον ΙΝ Σωτήρος στο Ποντικονήσι. Ακολούθησε γαμήλια δεξίωση στο Mirsinies Garden στον Άη Γιώργη Αργυρα΄δων

Ο Αλέξανδρος Καββαδίας του Νούφρη (του Μάχου)και η Δήμητρα Μακρή του Δημητρίου τέλεσαν τον γάμο τους το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017 στον Ι.Ν. Αγ.Τριάδας στις Αργυράδες.Ακολούθησε δεξίωση στο κοσμικό κέντρο του «Πετράκη» στις Αλυκές Λευκίμμης


Η ΦτΑ εύχεται στους νεόνυμφους να ζήσουν και να ευτυχήσουν.


Θάνατοι
Έφυγε από τη ζωή ο Μάκης Καββαδίας (Πασά)

Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου άφησε την τελευταία του πνοή στις Αργυράδες, το χωριό που γεννήθηκε, κατοικούσε μόνιμα και αγάπησε προσφέροντας πολλά, ο Καββαδίας Μάκης (Πασά) σε ηλικία 70 χρονών. Ο Μάκης έφυγε νέος παλεύοντας παλικαρίσια με την επάρατη νόσο που τον έπληξε τους τελευταίους μήνες. Δεν κατάφερε να βγει νικητής από αυτή τη μάχη, αλλά έμεινε όρθιος, λεβέντης, παλικάρι μέχρι την τελευταία του στιγμή, όπως ήταν σε όλη του τη ζωή.
Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε τη θλίψη, όχι μόνο στην οικογένειά του και τους συγγενείς, αλλά σε όλους όσοι τον ήξεραν σε όλο το νησί μας. Και είναι τόσοι πολλοί αυτοί που τον γνώριζαν και τον αγάπησαν γιατί είχε πλούσια πολιτική και κοινωνική δράση.
Άνθρωπος της προσφοράς. Αναμείχτηκε με τα κοινά και εκλέχτηκε κοινοτικός σύμβουλος για χρόνια. Ήταν Αντιπρόεδρος στην Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας. Ήταν για χρόνια μέλος του ΔΣ του ΑΠΣ ΚΡΟΝΟΣ και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αργυράδων.
Στρατευμένος από μικρός στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες υπερασπίστηκε μέσα από το ΠΑΣΟΚ τα ιδανικά και τις αξίες της Δημοκρατίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Διετέλεσε για χρόνια Γραμματέας της ΤΟ Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Αργυράδων και μέλος της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας υπερασπιζόμενος τις πολιτικές τους ιδέες και απόψεις με σταθερότητα και πάθος μέχρι το τέλος.
Άνθρωπος κοινωνικός συμμετείχε πρώτος - πρώτος σε κάθε κοινωνική εκδήλωση, σε κάθε εθελοντική δράση σε κάθε έργο κοινής ωφέλειας για τον τόπο. Σε κάθε έργο για το χωριό ο Μάκης είχε τη θετική συμβολή. Από τη διάνοιξη του παλιού γηπέδου, μέχρι τοα πηγάδια και τόσα άλλα …
Άνθρωπος της παρέας είχε φίλους όχι μόνο στις Αργυράδες, αλλά παντού. Ξεχώριζε για το χιούμορ του, τα παρεϊστικα  πειράγματα, με χαρούμενη διάθεση και κέφι. Ήταν πολύ αγαπητός. Δημιούργησε με την αγαπημένη σύζυγό του Λόλα μια εξαιρετική οικογένεια και καμάρωνε τις κόρες, τους γαμπρούς και τα εγγόνια τους. Πολύ καλός ξυλουργός, άσκησε για δεκαετίες το επάγγελμα με ευσυνειδησία και αξιοπρέπεια.
Η κηδεία του Μάκη έγινε σήμερα Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου σε κλίμα βαθιάς θλίψης και οδύνης. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στις 5 μμ στον ΙΝ της Παναγίας στις Αργυράδες. Πολλοί παλιοί συνεργάτες και σύντροφοί του και πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή τον συνόδεψαν στην τελευταία του κατοικία, στο Νεκροταφείο Αργυράδων.


Στερνό ταξίδι για τον Κουλούρη Κώστα

Στερνό ταξίδι για τον Κώστα Κουλούρη Μενελάου που έκλεισε έναν πολύχρονο κύκλο ζωής. Απεβίωσε την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017 στις Αργυράδες που κατοικούσε μόνιμα και κηδεύτηκε την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στο Νεκροταφείο Αργυράδων. Ο Κώστας ήταν από τους σπάνιους ανθρώπους σε καλοσύνη και ήθος. Άνθρωπος εργατικός μαζί με τη σύζυγό του δημιούργηασαν μια πολύ καλή οικογένεια και μεγάλωσαν τα παιδιά τους μα αρχές και αξίες. Κοινωνικός άνθρωπος ο Κώστας ήταν προσιτός και ευχάριστος στην παρέα. Άνθρωπος με ενδιαφέροντα και συμμετοχή στα κοινά.
Η απώλειά του είναι μεγάλη, όχι μόνο για την οικογένεια και τους συγγενείς, αλλά για όλους όσοι τον γνώριζαν.

Τελευταίο ταξίδι για τον Γεώργιο Καββαδία (Νοσοκόμο)


Ο Γεώργιος Καββαδίας, ο Νοσοκόμος, όπως ήταν γνωστός στην ευρύτερη περιοχή απεβίωσε σε ηλικία 90 χρονών την Τρίτη 3/10. Ένας άνθρωπος εξαιρετικός στο ήθος και τον χαρακτήρα ξεχώριζε για τις αρχές του και εργάστηκε με συνέπεια ως Νοσοκόμος προσφέροντας πολυτιμότατες υπηρεσίες στην ευρύτερη περιοχή ανακουφίζοντας συνανθρώπους από τον πόνο και τις αρρώστιες. Εξαιρετικός συνεργάτης κάθε γιατρού που ερχόταν στις Αργυράδες, είχε με όλους τις καλύτερες σχέσεις. Άνθρωπος κοινωνικός και αγαπητός είχε κοινωνική δράση. Από τα ιδρυτικά μέλη του Κρόνου εκλέχτηκε το 1968 πρόεδρος. Το έφερε η μοίρα να φύγει από τη ζωή λίγους μήνες πριν ο Κρόνος συμπληρώσει τον πρώτο μισό αιώνα ζωής.
Την προσφορά του δεν ξέχασε ο πρόεδρος Γ. Καραϊσαρλής και το ΔΣ. Έτσι στην ανάπαυλα του ημιχρόνου του αγώνα Κρόνου – Οδυσσέα Αυλιωτών τίμησαν τη μνήμη του Γεώργιου Καββαδία (Νοσοκόμου).
Ο Γιώργος Καββαδίας (Νοσοκόμος) ήταν από τους φίλους και συνεργάτες της "ΦτΑ"

Στερνό ταξίδι για τον Σπύρο Καββαδία (Μπέκου)

Απεβίωσε σε  ηλικία 91 χρονών ο Σπύρος Καββαδίας (Γεωργίου Μπέκου) στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Ο Σπύρος ήταν ένας καλός Αργυραδίτης που αν και ζούσε μόνιμα στη Θεσσαλονίκη αγαπούσε τις Αργυράδες. Άνθρωπος εργατικός, δούλεψε σκληρά από παιδί για την οικογένειά του. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον ΙΝ της Παναγίας Αργυράδων την Κυριακή 29/10 και κηδεύτηκε στο Νεκροταφείο Αργυράδων.


Μια καλή Αργυραδίτισσα, η Αθηνά Καββαδία (Μπάτσου το γένος Πανδή) απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών την Πέμπτη 26 Οκτώβρη στις Αργυράδες και κηδεύτηκε την Κυριακή 29 Οκτώβρη στο νεκροταφείο Αργυράδων.

Ένας καλός Αργυραδίτης ο Διοσκορίδης Καββαδίας του Γιάννη (Μουρδούλη)απεβίωσε σε ηλικία 60 ετών τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου και κηδεύτηκε την Τετάρτη 1/11 στο Νεκροταφείο Αργυράδων.

Η «ΦτΑ» εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες και του συγγενείς των εκλιπόντων