ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Την Πέμπτη το στερνό αντίο για τον 19χρονο «μικρό θεό»Την Πέμπτη τον στερνό αντίο για τον 19χρονο «μικρό θεό»

Αύριο Πέμπτη το στερνό αντίο στον 19χρονο Χρήστο Κούρκουλο από  γονείς,  συγγενείς, φίλους του και όλη την  κερκυραϊκή κοινωνία. Η κηδεία του θα γίνει στις 3μμ στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας στο Κοντόκαλι.  
Ο άδικος χαμός του από τροχαίο δυστύχημα στις Αλυκές Ποταμού έχει συγκλονίσει ολόκληρη την Κέρκυρα.

Η γενναιόδωρη απόφαση της οικογένειάς του να δωρίσει τα όργανα του παιδιού τους για τη σωτηρία 13 ανθρώπων - σαν ένας "μικρός θεός" - είναι ένα μήνυμα ευαισθησίας, και ανθρωπιάς που έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα.Για αυτό και ο Χρήστος θα ζει αιώνια στις καρδιές όλων!


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η διαδικασία της αεροδιακομιδής και ταυτοποίησης των ληπτών, που συντονίστηκε από τον Εθνικό Οργανισμό μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), ξεκίνησε σήμερα στις 2 τα ξημερώματα, με την άφιξη στο νοσοκομείο Κέρκυρας ειδικών ομάδων από την Αυστρία, τη Γερμανία και τη Θεσσαλονίκη και ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 6.30 το πρωί. Η ομάδα της Αυστρίας έλαβε την καρδιά, η ομάδα της Γερμανίας τους πνεύμονες και η ομάδα ιατρών της Θεσσαλονίκης έλαβε το ήπαρ, το πάγκρεας, τους νεφρούς και τα επινεφρίδια του 19χρονου.Αντί επιλόγου παραθέτουμε το τελευταίο απόσπασμα του κειμένου του Χρ. Μπούκα
Χρήστο, 

η Κερκυραϊκή κοινωνία είναι συγκλονισμένη και υποκλίνεται σε σένα και τους γονείς σου. 

Περπάτα παλικάρι μου γαλήνια το φωτεινό μονοπάτι που οδηγεί στον παράδεισο με τις ευχές και τις ευχαριστίες όλων μας. 

Μπούκας Χρυσόστομος Πρόεδρος Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Κέρκυρας