ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Πουλάνε Τρέλα: 2,4 δις δολ για τα F16, 2 δις ευρώ για Mirage και επιπλέον ελικόπτερα


Πουλάνε Τρέλα: 2,4 δις δολ για τα F16, 2 δις ευρώ για Mirage και επιπλέον ελικόπτερα

Πουλάνε τρέλα...

Είναι Αδίστακτοι: κόβουν μισθούς-συντάξεις-φάρμακα αλλά δαπανούν για όπλα δισεκατομμύρια Δολάρια και Ευρώ.

2,4 Δισεκατομμύρια δολάρια κοστίζει ο εκσυγχρονισμός των Αμερικανικών F16!
2 Δισεκατομμύρια ευρώ κοστίζει ο εκσυγχρονισμός των γαλλικών Mirage!

Δεν σταματούν όμως:

Συγκεκριμένα, πληροφορίες από έγκυρες πηγές αναφέρουν, ότι έφτασε στις αρμόδιες ελληνικές αρχές η LOA (Letter of Offer and Acceptance) για την παραχώρηση 70 ελικοπτέρων OH-58D Kiowa Warrior στο πλαίσιο της εκποίησης του στρατιωτικού υλικού μέσω του προγράμματος EDA (Excess Defense Articles) του αμερικανικού Στρατού.

Ελικόπτερα που κοστίζουν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σαν μεταχειρισμένα κουφάρια!
Κοστίζουν όμως πολλά επιπλέον χρήματα καθώς πρέπει να εκσυγχρονιστούν και αυτά και να εξοπλιστούν με οπλικά συστήματα που θα κοστίσουν εκατομμύρια δολάρια.
Αυτό το κρύβουν ο Πάνος Καμμένος και ο Δημήτρης Βίτσας...


Περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια κοστίζουν τα ΔΩΡΕΑΝ μεταχειρισμένα αμερικανικά ελικόπτερα!

Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, τον Σεπτέμβριο του 2017 υπογράφεται η LoA για την απόκτηση των 70 OH-58D Kiowa Warrior στο πλαίσιο της εκποίησης του στρατιωτικού υλικού μέσω του προγράμματος EDA (Excess Defense Articles).
Η καθεστωτική προπαγάνδα κάνει λόγο περί κυβερνητικής επιτυχίας καθώς "η υπογραφή της LoA για το πρόγραμμα αυτό αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την υλοποίησης της παραχώρησης των εν λόγω ελικοπτέρων και την ενδυνάμωση της Αεροπορίας Στρατού.
Το ζήτημα της απόκτησης των 70 OH-58D Kiowa Warrior ξεκίνησε στις αρχές του 2014 με τα πρώτα δημοσιεύματα στην Ελλάδα να αναφέρουν την πιθανότητα απόκτησης των ελικοπτέρων αυτών.
Η υπόθεση εξελίχτηκε θετικά για την Ελλάδα, όταν το 2016 δημοσιεύτηκε η λίστα του στρατιωτικού υλικού που οι ΗΠΑ επιθυμούσαν να παραχωρήσουν στην Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος EDA".

Από τότε το ζήτημα της απόκτησης των 70 OH-58D Kiowa Warrior έλαβε την αναγκαία προτεραιότητα στον σχεδιασμό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και στα τέλη Ιανουαρίου ή στις αρχές του Φεβρουαρίου του 2017 εστάλη από την Ελλάδα στις ΗΠΑ η LoR (Letter of Request) για την απόκτηση των ελικοπτέρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά από 8 μήνες αναμονής, τον Σεπτέμβριο του 2017, οι ΗΠΑ θα απαντήσουν και επίσημα θετικά στο Ελληνικό αίτημα για την παραχώρηση των ελικοπτέρων. Μετά την υπογραφή της LoA θα προσδιοριστεί ακριβώς το κόστος του ελληνικού προγράμματος και θα ακολουθήσει η διαδικασία αποπληρωμής της απόκτησης των ελικοπτέρων και των υλικών που θα τα συνοδεύουν μέσω πιστώσεων FMS".

Παρά το γεγονός ότι η απόκτηση των μεταχειρισμένων αμερικανικών ελικοπτέρων παρουσιάζεται ως μεγάλη κυβερνητική επιτυχία, ως αντάλλαγμα των ΗΠΑ για την επέκταση των αμερικανικών βάσεων -ιδιαίτερα της βάσης στην Σούδα- και ως απόδειξη της "Φιλίας" της αμερικανικής κυβέρνησης στους Τσίπρα-Καμμένο (!).

Σιγά σιγά αποκαλύπτεται το πραγματικό κόστος της νέας αυτής πολεμικής προμήθειας, σε μια περίοδο μάλιστα κοινωνικής καταστροφής, άγριων περικοπών στις κοινωνικές δαπάνες και βίαιης αντεργατικής επίθεσης με μείωση μισθών-συντάξεων και αύξηση των φόρων.

Καταρχήν, αποκαλύπτεται ότι τα αμερικανικά μεταχειρισμένα ελικόπτερα ΔΕΝ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ, παρά τα ψέματα που πλασάρουν φιλοκυβερνητικοί δημοσιογράφοι.
Το κόστος της απόκτησης τους θα κυμανθεί μεταξύ 46-50 εκατομμύρια δολάρια.
Δεύτερο, μεγάλο πρόβλημα του Ελληνικού Στρατού είναι η μεταφορά τους στην Ελλάδα και η εν ακολουθία υποστήριξη τους, και αυτό διότι η μεταφορά 70 ελικοπτέρων στην χώρα μας από τις ΗΠΑ απαιτεί μια προσεκτική προετοιμασία και ασφαλή μεταφορά του στρατιωτικού υλικού από τους χώρους που είναι αποθηκευμένο στα πλοία που θα τα μεταφέρουν στην Ελλάδα και φυσικά την ναύλωση των πλοίων που θα τα μεταφέρουν.

Φυσικά, μεγάλο είναι και το κέρδος που θα εξασφαλίσουν οι Έλληνες εφοπλιστές που θα τα μεταφέρουν. Κόστος μεταφοράς που φυσικά θα επιβαρύνει το ελληνικό κράτος.
Τρίτο ζήτημα που θα προκύψει είναι ότι η Αεροπορία Στρατού θα πρέπει να υλοποιήσει εργασίες συντήρησης 1ου και 2ου κλιµακίου, ενώ για την περαιτέρω υποστήριξη των ελικοπτέρων αναζητούνται λύσεις αφού το Τεχνικό Σώμα έχει ήδη εκφράσει τον προβληματισμό του για την υποστήριξη όλων αυτών των ελικοπτέρων.

Μεταξύ των λύσεων που εξετάζονται είναι ο κανιβαλισμός αριθμού ελικοπτέρων, τα οποία θα μπορούσαν για μερικά χρόνια να αποδώσουν τα αναγκαία ανταλλακτικά που θα απαιτηθούν για την λειτουργία των υπολοίπων.

Παράλληλα εξετάζεται η δυνατότητα συνεργασίας με την Ελληνική πολεμική βιομηχανία.
Όπως αναφέρει ο στρατιωτικός αναλυτής Δημήτρης Μανακανάτας ο εξοπλισμός, το σύστημα εκπαίδευσης και τα απάρτια υποστηρίξεως για τα 70 ελικόπτερα OH-58D Kiowa Warrior εκτιμάται ότι θα ανέρθουν στο ποσό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ

Πλέον, είναι γνωστές αυτές οι προμήθειες αμερικανικών μεταχειρισμένων οπλικών συστημάτων:
οι ΗΠΑ γλυτώνουν τα έξοδα αποθήκευσης -που μετά την απόσυρση από το Ιράκ και το Αφγανιστάν- είναι υπέρογκα, ενώ ταυτόχρονα βρίσκουν πρόθυμους πελάτες -σαν τον ελληνικό στρατό για να του τα φορτώσουν- και παράλληλα πελάτες για τις πολεμικές βιομηχανίες όταν εξασφαλίζουν συμβόλαια για ανταλλακτικά-είδη συντήρησης και πυρομαχικά.

Φυσικά, οι εγχώριες πολεμικές βιομηχανίες προσδοκούν πλούσια συμβόλαια, όπως έγινες και στην περίπτωση των και πάλι αμερικανικών μεταχειρισμένων ανθυποβρυχιακών αεροσκαφών ORION που εκσυγχρονίζουν η Loghead, η ΕΑΒ και ελληνικές ιδιωτικές πολεμικές βιομηχανίες.


ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ;

η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέλεξε να ικανοποιήσει τις ανάγκες που απορρέουν από τον Μεγαλοιδεατισμό του αστικού κόσμου, όλων αυτών που σχεδιάζουν ΑΟΖ, μοιράζουν ενεργειακές πηγές, αναβαθμίζουν την θέση και τον ρόλο τους στην Ανατολική Μεσόγειο.
Είναι οι μεγαλεπήβολοι αστικοί στόχοι που οξύνουν τον ιμπεριαλιστικό τους ανταγωνισμό με την τουρκική αστική τάξη και μας απειλούν με όλεθρο.

Ταυτόχρονα, αποκαλύπτεται ότι με πρωταγωνιστή το ελληνικό κράτος και σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ, οικοδομείται ένας άξονας Άμυνας/'Ασφάλειας ικανός να εγγυηθεί την Νέα Καπιταλιστική Ιμπεριαλιστική Τάξη Πραγμάτων στον Εύξεινο Πόντο-Βαλκάνια-Αν.Μεσόγειο και τα ενεργειακά τους σχέδια.

ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ-ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΑΟΖ, ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ-ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ
Καλούμε σε ένα μαζικό αποφασιστικό κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και της ίδιας μας της ζωής, ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό και το φασισμό.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Τηλ: 6932 955437

Diktiospartakos.blogspot.com
[στοιχεία από το viadiplomacy.gr]