ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Πάνω από 3,5 δισ. ευρώ πρέπει να πληρώσουμε σε μόλις 30 ημέρες


Πάνω από 3,5 δισ. ευρώ πρέπει να πληρώσουμε σε μόλις 30 ημέρες


Εκπνέει σήμερα Πέμπτη 30 Νοεμβρίου η εξόφληση της τρίτης και τελευταίας δόσης του φόρου εισοδήματος αλλά και η τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ με αποτέλεσμα οι φορολογούμενοι να πρέπει να καταβάλουν πάνω από 1,7 δισ. ευρώ για την εξόφλησή τους.

Τον επόμενο μήνα και ειδικότερα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017 οι ιδιοκτήτες οχημάτων καλούνται να καταβάλουν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2018 τα οποία θα τους «κοστίσουν» 1,1 δισ. ευρώ όπως επίσης και την τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ που εκτιμάται περί τα 530 εκατ. ευρώ.

Δηλαδή μέσα στις επόμενες 30 ημέρες οι φορολογούμενοι θα πρέπει να έχουν πληρώσει στην Εφορία περίπου 3,5 δισ. ευρώ!

Αναλυτικότερα μέχρι σήμερα 30 Νοεμβρίου θα πρέπει να πληρωθεί η τρίτη και τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα που θα είναι επίσης 1,254 δισ. ευρώ, η πέμπτη δόση του φόρου εισοδήματος για τα νομικά πρόσωπα και άλλα 530 εκατ. ευρώ για την τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ του 2017.

-Στο τέλος Δεκεμβρίου θα πρέπει να πληρωθούν τα Τέλη Κυκλοφορίας που προβλέπεται ότι θα βάλουν στα ταμεία του κράτους περίπου 1,1 δισ. ευρώ η τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ περίπου 530 εκατ. ευρώ και η έκτη και τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος.

Το ημερολόγιο για το 2017 κλείνει με την πληρωμή της πέμπτης δόσης του ΕΝΦΙΑ άλλα 530 εκατ. ευρώ που θα πρέπει να πληρωθεί στο τέλος του πρώτου μήνα του 2018.

Όσοι φορολογούμενοι βρίσκονται σε κάποια ρύθμιση είτε την πάγια 12μηνη είτε την ρύθμιση των 100 δόσεων για οφειλές προηγούμενων ετών θα πρέπει μαζί με τα τρέχοντα να εξασφαλίζουν κάθε μήνα και το ποσό της δόσης.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι οι ρυθμίσεις ( πάγια και αυτή των 100 δόσεων ) χάνονται από 1/1/2017 έως και 31/12/2017 αν μια δόση καταστεί ληξιπρόθεσμη και δεν εξοφληθεί μέσα σε 15 ημέρες μετά την λήξη προθεσμία πληρωμής της.

Από 1/1/2018 το περιθώριο αυτό μηδενίζεται και ο φορολογούμενος χάνει αυτομάτως την ρύθμιση της επομένη της λήξης της προθεσμίας πληρωμής αν δεν έχει εξοφλήσει την δόση του.

Το ίδιο ισχύει βέβαια και για όσους δεν πλήρωσαν φέτος την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος και προτίμησαν να μπουν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων ή σκέφτονται να μπουν σε ρύθμιση τους επόμενους μήνες.

ΠΗΓΗ: enikonomia.gr