ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Τραγωδία: Στους 415 οι νεκροί από τον μεγάλο σεισμό στα σύνορα Ιράν-Ιράκ - Χιλιάδες οι τραυματίες


Τραγωδία: Στους 415 οι νεκροί από τον μεγάλο σεισμό στα σύνορα Ιράν-Ιράκ - Χιλιάδες οι τραυματίες


Οι αρχές δίνουν μάχη με το χρόνο για τον εντοπισμό εγκλωβισμένωνΣε 415 έχει αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων από τον φονικό σεισμό των 7,3 Ρίχτερ, το βράδυ της Κυριακής, στα σύνορα του Ιράν με το Ιράκ.

Τα περισσότερα από τα θύματα έχουν αναφερθεί στο Ιράν. Πρόκειται για 407 νεκρούς και 6.700 τραυματίες, όλοι τους στην επαρχία Κερμανσάχ που συνορεύει με το Ιράκ.

Περίπου 200 τραυματίες μεταφέρθηκαν αεροπορικώς σε νοσοκομεία της Τεχεράνης.

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στη Βαγδάτη και σε πολλές ιρακινές επαρχίες αλλά μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 8 νεκροί και 336 τραυματίες σε όλη τη χώρα.

Οι αρχές δίνουν μάχη με το χρόνο για τον εντοπισμό των εγκλωβισμένων, ενώ επιπλέον πρόβλημα είναι η στέγαση των χιλιάδων πληγέντων.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε περίπου 50 χιλιόμετρα βόρεια του Σαρ-ε-Πολ-ε-Ζαχάμπ, της πόλης που έχει πληγεί περισσότερο. Μόνο στην πόλη αυτή των 85.000 κατοίκων έχουν αναφερθεί 280 νεκροί. Στη δε γειτονική περιφέρεια Νταλαχού πολλά χωριά καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Το Ινστιτούτο Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου της Τεχεράνης ανέφερε ότι έχουν σημειωθεί έως τώρα πάνω από 150 μετασεισμοί, με τον μεγαλύτερο από αυτούς να είναι 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Η Γερμανία, η Γαλλία, η Βρετανία, η Ρωσία, η Συρία και ο ΟΗΕ εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στην Τεχεράνη. Το Βερολίνο και τα Ηνωμένα Έθνη προσφέρθηκαν επίσης να στείλουν βοήθεια στο Ιράν, εφόσον χρειαστεί.

Photo: Tasnim / Alireza Vasigh Ansari*