ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Απεργία στο εμπόριο στις 5 Νοέμβρη από το ΠΑΜΕ - Συλλαλητήριο στο Σαρόκο 9 Νοέμβρη


Απεργία στο εμπόριο στις 5 Νοέμβρη από το ΠΑΜΕ - Συλλαλητήριο στο Σαρόκο 9 Νοέμβρη

Απεργία στο εμπόριο στις 5 Νοέμβρη και απεργιακή συγκέντρωση στις 10:00 το πρωί στην πλατεία Γεωργάκη διοργανώνει το ΠΑΜΕ αντιδρώντας στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Επίσης το ΠΑΜΕ ανακοίνωσε ότι συμμετέχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν Σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στις 9 Νοέμβρη, στις 18:00, στο Σαρόκο.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ


Όλες και όλοι στην απεργία στο εμπόριο, στις 5 Νοέμβρη! 

Παίρνουμε αποφάσεις συμμετοχής στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, στις 9 Νοέμβρη σε όλη τη χώρα! 

H Γραμματεία του ΠΑΜΕ Εμπορίου-Υπηρεσιών καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις στον κλάδο του εμπορίου, να πάρουν απόφαση για απεργία στις 5 Νοέμβρη και να παλέψουν αγωνιστικά ενάντια στον πλήρη σχεδιασμό για την κατάργηση της Κυριακής αργίας. 

Με συγκεντρώσεις, αγωνιστικές παρεμβάσεις, περιοδείες στις πόλεις και στους χώρους δουλειάς να δυναμώσει το αίτημα «Όχι στην κατάργηση της Κυριακής αργίας». Δεν την παραδίδουμε στα αφεντικά, δε θα αφήσουμε τους επιχειρηματικούς ομίλους να την καταργήσουν. Οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα, τα super market, έχουν πλέον στα χέρια τους ένα πλέγμα νόμων που τους επιτρέπει να ανοίγουν όπως και όποτε θέλουν τα καταστήματα τους, να τσακίζουν τα ωράρια, τις εργασιακές σχέσεις. 

Οι ελάχιστες Κυριακές των εορτών που ήταν ανοιχτά τα καταστήματα, έγιναν στην πορεία 8 Κυριακές και πλέον με το νέο νόμο δίνεται η δυνατότητα στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, να είναι ανοιχτά τα μαγαζιά κάθε Κυριακή για 6 μήνες. 

Η υπεράσπιση της Κυριακής αργίας, δεν είναι αγώνας που χάθηκε αλλά μάχη που βρίσκεται μπροστά μας. 

Είναι αγώνας που πρέπει να δοθεί συνολικά με βάση τις ανάγκες μας, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις, στο ωράριο. Οι γενικότερες κεντρικές εξελίξεις απαιτούν εγρήγορση, άμεση και μαχητική απάντηση! 

Τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης που πατούν πάνω στην υλοποίηση των προηγούμενων μέτρων αλλά το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, φέρνουν νέα δεινά στη ζωή των εργαζομένων. Την ίδια στιγμή πρόκληση αποτελεί η επίσκεψη Τσίπρα στην Αμερική καθώς εμπλέκει ακόμα πιο βαθιά τη χώρα μας, στους ιμπεριαλιστικούς κινδύνους, φέρνοντας μέτρα και σχεδιασμούς "φωτιά" για το λαό. 

Ο εκσυγχρονισμός των F-16, με μπουγιουρντί 2,4 δισ. ευρώ, προστίθεται πάνω στο 2% του ΑΕΠ της χώρας που δίνεται κάθε χρόνο για τις πολεμικές δαπάνες στις υπηρεσίες του ΝΑΤΟ. Απαντάμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας με μαζικά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, στις 9 Νοέμβρη, στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις. Καλούμε τα ΔΣ των σωματείων ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων, των καθαριστριών, των εργαζόμενων στις ανακυκλώσεις, στις αποθήκες, στα γραφεία, σε αποφάσεις συμμετοχής στα συλλαλητήρια. 

Να δυναμώσουν την παρέμβαση τους στους χώρους δουλειάς, την ενημέρωση στους εργαζόμενους με συσκέψεις, συζητήσεις στα διαλείμματα, στο σχόλασμα, με συνελεύσεις. 

Η επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά στους χώρους δουλειάς, η κατάργηση της Κυριακής αργίας, η νέα φορολεηλασία που αδειάζει τις τσέπες μας, η εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, η θηλιά των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων που σφίγγει τη θηλιά σε αρκετές εργατικές-λαικές οικογένειες, πρέπει να απαντηθεί αγωνιστικά, με οργάνωση και όχι μοιρολατρικά. Να οργανώσουμε την άνοδο των εργατικών αγώνων για την αντεπίθεση.