ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας (ΟΑΣΚ) : Να «υποδεχτούμε» τον πρωθυπουργό με συλλαλητήρια 5 & 6 Δεκεμβρίου – «Νέα καρατόμηση στην επιδότηση ελαιολάδου»


Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας (ΟΑΣΚ) : Να «υποδεχτούμε» τον πρωθυπουργό με συλλαλητήρια 5 & 6 Δεκεμβρίου – «Νέα καρατόμηση στην επιδότηση ελαιολάδου»

Στα μέτρα της κυβέρνησης εναντίον των αγροτών και τη μείωση των επιδοτήσεων που αφορούν το ελαιόλαδο αναφέρεται σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας καλώντας τους αγρότες να «υποδεχτούν» με συλλαλητήρια τον πρωθυπουργό στις 5 & 6 Δεκεμβρίου.

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

«Νέα καρατόμηση στην επιδότηση ελαιολάδου. Mείωση περίπου 5% και αντίστοιχη ενίσχυση του εθνικού αποθέματος για τη χρηματοδότηση νέων αγροτών. Δηλαδή παίρνει από το φτωχό αγρότη των 1000 ευρώ και αφήνει άθικτο το 20% των τσιφλικάδων που καρπώνονται το 80% των επιδοτήσεων.

Επίσης με “μαγειρέματα” ατομικών στοιχείων, όπως δορυφόροι κλπ χιλιάδες δικαιούχοι ακουμπούν δικαιώματα των 250 ευρώ και «πετιούνται» εκτός των επιδοτήσεων καθώς και σε χιλιάδες δικαιούχους κατάσχουν ποσά για οφειλές.

Αυτά είναι επιπλέον μέτρα ενάντια στην φτωχή αγροτιά που προστίθενται σ’ όσα έρχονται 18-19-20 του 3ου αριστερού μνημονίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Έχουμε μπροστά μας μείωση αφορολόγητου στα 5600, τριπλασιασμό ασφαλιστικών εισφορών και άγρια φορολογία, κυρίως για τον μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότη.

Στην Κέρκυρα φέτος είχαμε πρωτοφανή ανομβρία με αποτέλεσμα την πρόωρη ωρίμανση του καρπού και τη μισή περίπου ποσότητα λαδιού. Ο ΕΛΓΑ εισπράττει από την Κέρκυρα περίπου 3.000.000 ευρώ το χρόνο και είναι ζήτημα αν επιστρέψει 100.000 ευρώ γιατί στον κανονισμό του η ελιά και το λάδι απουσιάζουν.

Δεκάδες Κερκυραίοι που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα των Νέων Αγροτών δεν έχουν πάρει το μεγαλύτερο μέρος της αποζημίωσης των νεοεισερχόμενων και βιοκαλλιεργητών.
Δήμος και Περιφέρεια ετοιμάζουν φιέστες για την υποδοχή του πρωθυπουργού στο συνέδριο για την ανάπτυξη των Ιονίων Νήσων και οι αγροτικοί δρόμοι παραπέμπουν στον προηγούμενο αιώνα που το μόνο μέσο για να τους διαβείς ήταν ο γάιδαρος.

Γι αυτό λοιπόν να σηκώσουμε το αγροτικό κίνημα, να δυναμώσουμε τους αγροτικούς συλλόγους, να στήσουμε καινούργιους. Μαζικά, δυναμικά με τα ταξικά εργατικά σωματεία στις 5 του Δεκέμβρη στις 6 το απόγευμα να είμαστε στο Σαρόκο.

Να “υποδεχτούμε” τον Πρωθυπουργό και να του πούμε ότι εμείς στην Κέρκυρα την ανάπτυξη τη ζούμε τα τελευταία χρόνια, βουλιάζει η Κέρκυρα από τουρίστες και κρουαζιέρες αλλά οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε συνθήκες μεσαίωνα”.