ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

«Ξιφουλκούν» για τη διάλυση της 6ης ΥΠΕ - Πλήγμα για την Π. Ιονίων Νήσων


Κέρκυρα: «Ξιφουλκούν» για τη διάλυση της 6ης ΥΠΕ

 
Περιφερειάρχης

Τη θέση της περιφέρειας Ιονίων Νήσων για τη δημιουργία υγειονομικής περιφέρειας για τα ιόνια νησιά επανέλαβε μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας ο Περιφερειάρχης Θ.Γαλιατσάτος με αφορμή την επικείμενη διάλυση της 6η ΥΠΕ όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο υπουργός Υγείας από το Αναπτυξιακό συνέδριο των Ιωαννίνων. Ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να λειτουργεί με την προϋπόθεση της ύπαρξης των 13 περιφερειών της χώρας με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Κακαβίτσας

Την άποψη ότι η σημερινή χωροταξική διάρθρωση των ΥΠΕ δεν είναι λειτουργική και χρειάζεται αναμόρφωση, εξέφρασε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Φοίβος Κακαβίτσας μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας. Ο κ. Κακαβίτσας ανέφερε ότι ο εξοθρολογισμός της λειτουργίας των Υγειονομικών Περιφερειών θα βοηθήσει στη καλύτερη διοικητική λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων ενώ υποστήριξε ότι ο καθορισμός της έδρας θα πρέπει να γίνει με λειτουργικά κριτήρια και όχι μέσω της ικανοποίησης τοπικιστικών προτεραιοτήτων. Θέλησε μάλιστα να διαχωρίσει τη φύση των υπηρεσιών υγείας από άλλες δημόσιες υπηρεσίες που έχουν ως έδρα την Κέρκυρα και αναφορά στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών

Στο μεταξύ και η ένωση νοσοκομειακών γιατρών με ανακοίνωση της ζητά την επαναλειτουργία του ΠΕΣΥ Ιονίων Νήσων. ¨Οπως επισαίνουν μεταξύ άλλων είναι απολύτως αληθές και ορατό ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων από φορέας συνοχής, ανάπτυξης και δυναμικής προοπτικής που όφειλε να αναδειχθεί, μετεξελίχθηκε σε διοικητικό μόρφωμα, απειλούμενο συνεχώς με συρρίκνωση από υποστηρικτικές δομές. Εκτός της ευρύτερης αυτής πολιτικής θεώρησης, είμαστε απολύτως βέβαιοι και υποστηρίζουμε ότι η λειτουργία ΠΕΣΥ Ιονίων Νήσων σαν ένα καλό εργαλείο σχεδιασμού και προγραμματισμού, θα δώσει δυναμική ανάπτυξη στον τόπο μας στα θέματα της δημόσιας υγείας. Κάτι που τόσο πολύ έχουν ανάγκη οι πολίτες.

ΠΗΓΗ: ert.gr, Λυκούργος Σκιαδόπουλος