ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Νίκη ανωτερότητας και ψυχής για τον Κρόνο στο ντέρμπι με τον ΟΦΑΜ


Νίκη ανωτερότητας και ψυχής για τον Κρόνο στο ντέρμπι με τον ΟΦΑΜ
Ήταν καλύτερος, έχασε μεγάλες ευκαιρίες και ξεπέρασε την 4άρα της Τετάρτης με παραγωγικό και ψυχωμένο παιχνίδι ο Κρόνος και παραμένει στην κορυφή με τον Αστέρα Πετριτή. Κρίμα που ορισμένοι από τον ΟΦΑΜ ζαλισμένοι από την αλαζονεία του 4 – 1 της Τετάρτης προκάλεσαν επεισόδια. Στον Κρόνο έμαθαν από την ήττα και ο Β. Ξάνθης διαχειρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο την ήττα βγάζοντας από τους παίκτες του εγωϊσμό και ψυχή.
Από την αρχή του αγώνα ο Κρόνος μπήκε δυνατά και στο 15΄, μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Παπαστεργίου. Το παιχνίδι ήταν σκληρό και οι κάρτες άρχισαν να βγαίνουν.  Περίπου μια ντουζίνα και επιπλέον σε όλο τον αγώνα έδειξε ο Πουλημάς. Στο 37΄εξαιρετική πάσα – τρύπα του Κοιλάρα και ο Σάλα σε θέση τετ α τετ ανατρέπεται και κερδίζει πέναλτι.  Ο Κονισπολιάτης εκτελεί εύστοχα παρά την καλή προσπάθεια του Ενέα δίνοντας τη δυνατότητα στους πολυπληθείς φιλάθλους του Κρόνου να πανηγυρίσουν.

Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου ο Κρόνος χάνει σημαντικές ευκαιρίες να διπλασιάσει τα τέρματά του με τον Γραικό στο 39΄από το ύψος του πέναλτι μόνος του να αστοχεί. Καλή και η ευκαιρία του Πετρόγιαννη. Στο 42΄ο Λούβρος στην περιοχή του Κρόνου μαρκάρεται κανονικά, παρά τις φωνές των φιλοξενουμένων για πέναλτι.
Στην αρχή του Β΄ ημιχρόνου, στο 52΄ο Κυριζάκης χάνει ευκαιρία για το 2 –  0.  Στο 56', ο ΟΦΑΜ έμεινε με δέκα, λόγω αποβολής του Λειβαδιώτη. Όμως, σχεδόν άμεσα, με δέκα έμειναν κι οι γηπεδούχοι με τον Π. Γραμμένο να δέχεται δεύτερη κίτρινη . Φάση για την οποία διαμαρτύρεται έντονα ο Κρόνος. Και λίγο αργότερα, ο Σάλα ενεργεί επιπόλαια και δικαιολογημένα βλέπει δεύτερη κίτρινη αφήνοντας την ομάδα του με εννιά (64'). Ο Ν. Πουλημένος δίνει ηρωϊκό τόνο στη νίκη της ομάδας του παίζοντας τραυματίας και ενώ οι αλλαγές έχουν ολοκληρωθεί. Λίγο πριν στο 61΄ο Κ. Ανδριώτης χάνει καλή ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Ο ΟΦΑΜ πιέζει με τον Τζέλο, και με τον Πετρόγιαννη να επεμβαίνει σωτήρια.
Στο 70΄ο Παπαστεργίου απειλεί. Στο 72΄ο Πουλημάς χαρίζει τη δεύτερη κίτρινη στο δεξί μπακ του ΟΦΑΜ. Ο Ασπιώτης  αργότερα σε τετ α τετ με τον Ενέα δεν μπορεί να «κλειδώσει» τη νίκη. Ο ίδιος παίκτης χάνει και δεύτερη ευκαιρία. Ακόμα και ο έμπειρος Κονισπολιάτης, ενώ ήταν σε πλεονεκτική θέση, πάτησε τη μπάλα και έχασε την ευκαιρία. Στο 84΄ο Τζέλος από αριστερά απείλησε, ενώ η κεφαλια του Κουρή στο 91΄πέρασε άουτ.
ΚΡΟΝΟΣ (Β. Ξάνθης): Ζάχος, Ανυφαντής, Πετρόγιαννης, Μεσημέρης, Πουλημένος, Π. Γραμμένος, Κονισπολιάτης, Κοιλιάρας, Σάλα, Παπαστεργίου, Γραικός. Έπαιξαν και οι: Κυριζάκης, Ασπιώτης, Τσάνης, Χρ. Γραμμένος.
ΟΦΑΜ (Γ. Καλούδης): Ενέα, Μελισσινός, Κονόμης, Λειβαδιώτης, Κουρής, Καζιάνης, Τσιάβος, Τζέλος, Ανδριώτης, Χαρβαλιάς, Λούβρος. Έπαιξαν κι οι: Ασπιώτης, Σουλανης, Περδίκης, Κάρρας.

Δηλώσεις προπονητών αργότερα.