ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Εκατό χιλιάδες για το γήπεδο του Ολύμπου!


Εκατό χιλιάδες για το γήπεδο του Ολύμπου!


Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο, η προγραμματική σύμβαση για την αντικατάσταση χλοοτάπητα.

Την σχετική εισήγηση έκανε ο Περιφερειάρχης, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, υλοποιώντας την εξαγγελία του για παροχή στήριξης και βοήθειας στα αθλητικά σωματεία της ΠΙΝ και εν προκειμένω στο ιστορικό σωματείο του Ολύμπου Κέρκυρας και στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού των αθλητικών υποδομών.

Είχαν προηγηθεί συναντήσεις του Περιφερειάρχη και της Αντυιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Νικολέττας Πανδή με τη διοίκηση του Ολύμπου και επίσκεψη στο γήπεδο και τις αθλητικές εγκαταστάσεις του ιστορικού ποδοσφαιρικού σωματείου.

Η προγραμματική σύμβαση, μεταξύ της ΠΙΝ και του Ολύμπου, ύψους 100.000 ευρώ, με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, αφορά στις εργασίες ανακατασκευής χλοοτάπητα δηλαδή την προμήθεια των υλικών και την τοποθέτησή τους, καθώς η παρούσα κατάσταση του γηπέδου κρίνεται επικίνδυνη για τους αθλητές.

Εκπρόσωποι της ΠΙΝ για την Επιτροπή Παρακολούθησης της συγκεκριμένης σύμβασης ορίστηκαν η αντιπεριφερειάρχης Νικολέττα Πανδή με αναπληρωτή της τον περιφερειακό σύμβουλο Σπύρο Δραζίνο, από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της ΠΙΝ ο προϊστάμενος κ. Γαστεράτος με αναπληρώτρια του την κα.Χαρτοφύλακα ενώ την επιτροπή θα στελεχώσουν ακόμη δύο μέλη της διοίκησης του Ολύμπου, που θα ορίσει το αθλητικό σωματείο.

“Με μεθοδική και επίμονη δουλειά είμαστε συνεπείς στην υποχρεώσεις μας έναντι του αθλητικού κόσμου. Συνεχίζουμε να αναβαθμίζουμε τις υποδομές, να εκσυγχρονίζουμε γήπεδα και εγκαταστάσεις και να βοηθάμε τα αθλητικά σωματεία στο έργο τους. Ο Όλυμπος αξίζει την στήριξή μας, είναι ένα ιστορικό σωματείο της Κέρκυρας και είμαστε στο πλευρό του. Απαντάμε έτσι και σε όσους ισχυρίζονταν, χωρίς καμία γνώση των νομικών διαδικασιών, ότι το έργο που προχωράμε δεν μπορούσε να γίνει. Αυτοί είναι σήμερα εκτεθειμένοι όχι μόνο απέναντι στον Όλυμπο αλλά σε όλο το λαό των Ιονίων Νήσων”, είπε ο Περιφερειάρχης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης το λόγο πήρε και ο Πρόεδρος του Ολύμπου Δημοσθένης Σφήκας, ο οποίος ενημέρωσε για την μακρά ιστορία του αθλητικού σωματείου και τις δυσκολίες που έχουν παρουσιαστεί με κορυφαία την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. “Τρία χρόνια δεν μπορούμε να αγωνιστούμε, ο χώρος είναι απαράδεκτος λίαν επιεικώς για διεξαγωγή αγώνων” είπε, ευχαριστώντας την Περιφέρεια για την συνεισφορά της. “Είναι πολύ σημαντική για την πορεία μας και τον αθλητισμό η βοήθειά σας” δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Σφήκας ενημέρωσε τέλος ότι κατεβλήθη προσπάθεια από ορισμένους να παραχωρηθεί το γήπεδο σε ιδιώτες και κατέληξε: “Απευθυνθήκαμε σε εσάς, γιατί θεωρούμε ότι είστε οι φυσικοί μας σύμμαχοι. Εσείς, η Αυτοδιοίκηση κι όχι οι επενδυτές”.

Η σύναψη της προγραμματικής σύμβασης, μεταξύ ΠΙΝ – ΠΕ Κέρκυρας και Ολύμπου για την υλοποίηση του έργου “Εργασίες αντικατάστασης συνθετικού χλοοτάπητα γηπέδου Ολύμπου”,  ψηφίστηκε ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων.

ΠΗΓΗ: corfupress.com