ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Απολύσεις εκπαιδευτικών: Επιβεβαίωση της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησηςΕΛΜΕ Κέρκυρας: Απολύσεις εκπαιδευτικών: Επιβεβαίωση της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης


ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ                                   

                                       Ανακοίνωση
                   για τις αναπληρώτριες που απολύθηκαν

 Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου παιδείας απέλυσε συναδέλφους αναπληρώτριες που υπηρετούν στον Πειραιά και στη Βοιωτία και αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα με την υγεία τους.
Ο λόγος που επικαλείται  το Υπουργείο είναι ότι οι συνάδελφοι, που ανήκουν σε ειδική κατηγορία, δεν έχουν προσκομίσει το πιστοποιητικό από  το ΚΕΠΑ.

Και οι δύο,  επειδή το πιστοποιητικό  είχε λήξει , είχαν καταθέσει αίτηση για εξέταση και απόδοση πιστοποιητικού, η μία από τις 25/4/17, ενώ της 2ης το πιστοποιητικό εκδόθηκε  λίγες μέρες μετά την απόλυσή της.  Η καθυστέρηση έκδοσης τουσ δεν οφείλεται σε δική τους υπαιτιότητα.

Οι απολύσεις των συναδέλφων είναι μία ακόμα επιβεβαίωση της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης. Με αυτή του την πράξη το Υπουργείο Παιδείας «χτυπά» το πιο ευάλωτο κομμάτι της εργασίας στην εκπαίδευση.

 Έχουν προηγηθεί  οι β ΄και  γ΄ αναθέσεις που διαλύουν τα εργασιακά μας δικαιώματα και μας μετατρέπουν σε εκπαιδευτικούς γυρολόγους, μειώσεις στις αποδοχές μας, περικοπές τμημάτων σε ΕΠΑΛ-ΓΕΛ-ΓΥΜΝΑΣΙΑ, αλλαγές που στόχο έχουν τις περικοπές και τη λιτότητα  και  στέλνουν τους συναδέλφους αναπληρωτές στην ανεργία.

ΖΗΤΑΜΕ:
την  ανάκληση των απολύσεων των δύο συναδέλφων
 την επιστροφή των συναδέλφων στις θέσεις τους, με τις αποδοχές τους για όλο  το διάστημα αφότου προσλήφθηκαν
Ίσα δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών!
Mαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών τώρα!