ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Κλειστού τύπου πλοίο στους Παξούς για Κέρκυρα & Ηγουμενίτσα


 Κλειστού τύπου πλοίο στους Παξούς για Κέρκυρα & Ηγουμενίτσα τρεις φορές τη βδομάδα

Ένα δίκαιο αίτημα του Δήμου Παξών για  να δρομολογηθεί, τους μήνες του χειμώνα, κλειστού τύπου πλοίο για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα. έγινε δεκτό  τ, στην τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκής Σύνδεσης (Σ.Α.Σ)Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου:

Στη τελευταία συνεδρίαση του Συμβούλιο Ακτοπλοϊκής Σύνδεσης (Σ.Α.Σ),  στο Υπουργείο Ναυτιλίας (20 /11/2017),  ο Δήμος Παξών, παρουσία του Αντιδημάρχου κ.Γιώργου Λύχνου   αιτήθηκε, μεταξύ άλλων,  τόσο  στο Σ.Α. Σ, όσο και στη Κοινοπραξία πλοίων Κέρκυρας (Κ.π.Κ)  την δρομολόγηση κατά τους χειμερινούς μήνες, «κλειστού τύπου» πλοίο, για την  ακτοπλοϊκή σύνδεση Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας – Παξών, κυρίως για τις ημέρες, Δευτέρα –Τετάρτη και Παρασκευή, με σκοπό την διευκόλυνση κατοίκων και επισκεπτών αλλά και για την μετάβαση στην ηπειρωτική χώρα και στην Κέρκυρα – χωρίς ακυρώσεις δρομολογίων – λόγω καιρικών συνθηκών.

Η πρόταση του Δήμου Παξών έγινε αποδεκτή από την Κ.π.Κ και έτσι δρομολογήθηκε,  πλοίο κλειστού τύπου, άμεσα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη,  η ακτοπλοϊκή σύνδεση αναβαθμίζεται σημαντικά και το χειμώνα, η ανασφάλεια των μόνιμων κατοίκων,  επισκεπτών αλλά και υπαλλήλων που ζουν και εργάζονται  στο νησί, μειώνεται σημαντικά,  ικανοποιώντας  ένα χρόνιο αίτημα κατοίκων (μόνιμων και μη) του νησιού.

Η έκβαση του αποτελέσματος  αποδεικνύει  ότι με την  επιμονή, τον  διάλογο και την καλή θέληση από τα εμπλεκόμενα μέρη (Δήμο – Κ.π.Κ),  όλα είναι δυνατά.