ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ενημέρωση του Δήμου Κέρκυρας για τους πληγέντες από την κακοκαιρία – Πλημμυροπαθείς οι ΔΕ Κορισσίων & Λευκιμμαίων


Ενημέρωση του Δήμου Κέρκυρας για τους πληγέντες από την κακοκαιρία – Πλημμυροπαθείς οι ΔΕ Κορισσίων & Λευκιμμαίων

* Την επίσπευση των διαδικασιών για την ταχύτερη αποκατάσταση των πληγέντων από την πρόσφατη κακοκαιρία αποφάσισε το Δημοτικό συμβούλιο στην χθεσινή του συνεδρίαση.

* Επίσης με την ίδια απόφαση το Δημοτικό συμβούλιο ζητά την χρηματοδότηση μεγαλύτερων αντιπλημμυρικών έργων από αυτά που προβλέπονται στην τακτική χρηματοδότηση και τέλος ζητά το πάγωμα των δανείων και του ΕΝΦΙΑ για τους πληγέντες. Η δημοτική αρχή θα καταβάλει την απαιτούμενες προσπάθειες ώστε να διευκολυνθούν οι δημότες που διεκδικούν αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για τις καταστροφές είτε στη σοδειά τους είτε για τα ίδια τα ελαιόδεντρα που καταστράφηκαν από τους δυνατούς ανέμους.

• Για τις πληγέντες περιοχές, από τα ακραία  καιρικά φαινόμενα  έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ώστε να κηρυχτούν πλημμυροπαθείς, οι δημοτικές ενότητες Κορισσίων και Λευκιμμαίων.

• Για την καταγραφή των  υλικών ζημιών  σε οικίες της Νότιας Κέρκυρας  έχουν συσταθεί επιτροπές. Οι πληγέντες να απευθύνονται στους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων. 

• Όσοι κάτοικοι έχουν υποστεί ζημιές στον πρωτογενή τομέα  να απευθύνονται στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΟΓΑ, προκειμένου να αποζημιωθούν.

• Έχουν ανατεθεί από το, Δήμο έκτακτες εργολαβίες,  προκειμένου   να αποκατασταθούν άμεσα  οι  υλικές ζημίες σε δημόσιους χώρους (Δρόμοι, τοιχία κ.λ.π.)

• Με απόφαση του Δ.Σ Κέρκυρας, διεκδικούμε άμεσα χρηματοδότηση από τα συναρμόδια Υπουργεία, τόσο για την αποζημίωση των πληγέντων όσο και για την αποκατάσταση δρόμων, τοιχίων και δημοσίων κτηρίων.

• Οι υπηρεσίες του Δήμου  παρέχουν κάθε διοικητική υποστήριξη  στους πληγέντες.


• Επειδή σύμφωνα με τα μετεωρολογικά δελτία ενδέχεται να εκδηλωθούν και πάλι  ακραία καιρικά φαινόμενα  την Παρασκευή και Σάββατο (11&12/11)  κυρίως στην Νότια Κέρκυρα, οι κάτοικοι να λάβουν  όλα τα απαραίτητα  μέτρα.