ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Περιοδεία του Ν. Καραθανασόπουλου στην Κέρκυρα (ΦΩΤΟ)


Περιοδεία του Ν. Καραθανασόπουλου στην Κέρκυρα (ΦΩΤΟ)


Περιοδεία στην Κέρκυρα πραγματοποίησε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος χθες Τετάρτη 29/11.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης του κερκυραϊκού λαού για το λεγόμενο «αναπτυξιακό συνέδριο» που διοργανώνεται στην Κέρκυρα στις 5-6 Δεκέμβρη και την απάντηση που πρέπει να δώσει στην κυβέρνηση, ο Νίκος Καραθανασόπουλος επισκέφτηκε  το αεροδρόμιο Κέρκυρας, το λιμάνι και το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους των τεσσάρων σωματείων που δραστηριοποιούνται στο νοσοκομείο.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με ομιλία στην εκδήλωση-συζήτηση που διοργάνωσε η ΤΕ Κέρκυρας στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου με θέμα «δεν υπάρχει "δίκαιη" ανάπτυξη σε ένα άδικο σύστημα».

Στην ομιλία του ο Νίκος Καραθανασόπουλος ξεσκέπασε την κυβερνητική προπαγάνδα περί «δίκαιης ανάπτυξης» και  αποκάλυψε τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της λεγόμενης «μεταμνημονιακής εποχής» η οποία θα βασιστεί πάνω στα συντρίμμια των εργασιακών δικαιωμάτων. Ιδιαίτερα στάθηκε στις εξελίξεις στον τομέα του τουρισμού ο οποίος αποτελεί «καθρέφτη» της ανάπτυξης που προωθεί η κυβέρνηση υπογραμμίζοντας τις άθλιες και απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις.

Τέλος, κάλεσε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ για να δυναμώσει η εργατική-λαϊκή οργάνωση, η πάλη για την ανάκτηση των απωλειών και η αντεπίθεση για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Να δυναμώσει η σύγκρουση με το κεφάλαιο και την εξουσία του, να ανοίξει ο δρόμος για την ολόπλευρη κάλυψη των λαϊκών αναγκών, για την εργατική εξουσία, το σοσιαλισμό.

ΠΗΓΗ: 902.gr