ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ένωση Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας: «Μεγάλη μας χαρά για την αθώωση συναδέλφου μας»Ένωση Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας: «Μεγάλη μας χαρά  για την αθώωση συναδέλφου μας»

Η Ένωση Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι: «Με μεγάλη μας χαρά πληροφορηθήκαμε την είδηση της αθώωσης « του συναδέλφου του  για υπόθεση που αφορούσε εισαγωγή εντός των φυλακών Κέρκυρας ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

” Την Τετάρτη 7-11-2017 έλαβε χώρα η εκδίκαση της υπόθεσης απασχόλησε εδώ και ενάμιση χρόνο το χώρο εργασία μας. Ο συνάδερφος μας σωφρονιστικός υπάλληλος Δαλιάνης Ελισσαίος είχε κατηγορηθεί για εισαγωγή στο κατάστημα κράτησης Κέρκυρας ναρκωτικών ουσιών, κινητών τηλεφώνων, καθώς και για την σύσταση συμμορίας.

Με μεγάλη μας χαρά πληροφορηθήκαμε την είδηση της αθώωσης του ύστερα από μία δική που κράτησέ μέχρι τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας και ενώ προηγουμένως είχε αναβληθεί τέσσερις συνεχόμενες φορές. Από την αρχή της σύλληψη του, είχαμε εκφράσει τις αμφιβολίες μας για την ενοχή του επειδή δεν υπήρχαν αντικειμενικά στοιχεία που να στήριζαν τις κατηγορίες εναντίον του.

Επίσης δηλώσαμε εξαρχής την δυσαρέσκειά μας για το γεγονός ότι κάποια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και όχι μόνο, έσπευσαν να τον καταδικάσουν. Είναι πραγματικά λυπηρό και ανησυχητικό για όλους εμάς που εργαζόμαστε στις φυλακές το γεγονός ότι, πίσω από την συγκεκριμένη υπόθεση φαίνεται να κρύβεται μία καλά οργανωμένη σκευωρία.


Κατά την τελική ετυμηγορία του Δικαστηρίου αποφασίστηκε επίσης η καταδίκη του κρατουμένου τροφίμου επί αρκετών χρόνων των φυλακών της Κέρκυρας με ποινή 10 ετών κάθειρξης και το χρηματικό πρόστιμο 50.000 € για ηθική αυτουργία στην υπόθεση. Ως συνέπεια των ανωτέρω προσδοκούμε για την άμεση ηθική και οικονομική αποζημίωση του ίδιου και της οικογένεια του και την επιστροφή του στην υπηρεσία από την οποία είχε τεθεί σε αργία. Τέλος δηλώνουμε για ακόμα μία φορά την εμπιστοσύνη μας στην ελληνική δικαιοσύνη’’.