ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ενθουσίασε ο «Υποψήφιος Βουλευτής» στην Κέρκυρα


Κέρκυρα: Ενθουσίασε ο «Υποψήφιος Βουλευτής»

 
Θερμή ήταν η ανταπόκριση του κοινού που πλημμύρισε το Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας, όχι μόνο το Σάββατο και την Κυριακή αλλά και την Παρασκευή κατά την πρόβα generale της όπερας «Ο Υποψήφιος Βουλευτής».
Η πρώτη ελληνική όπερα που αναβίωσε η Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας του αρχικού ιδρυτή της Σπυρίδωνος Ξύνδα υπό τη μουσική διεύθυνση και επιμέλεια του Άλκη Μπαλτά με τη σύμπραξη της Συμφωνικής Ορχήστρας της Παλαιάς Φιλαρμονικής, του Ιονίου Πανεπιστημίου και της Χορωδίας Κέρκυρας, αποτέλεσε μια πραγματική αποκάλυψη την οποία χάρηκαν πραγματικά όλοι όσοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις αυτές που για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν στο κοινό χωρίς τη λογοκρισία του 1867. Στην επιτυχία συνετέλεσε προφανώς η έξοχη μουσική του Σπ. Ξύνδα και το αντάξιο λιμπρέτο του Ιωάννη Ρινόπουλου.

Πρωταγωνιστές του έργου ήταν η Ρόζα Πουλημένου (Χριστίνα), ο Αντώνης Κορωναίος (Γιώργης), ο Παντελής Κοντός (Γερο-Γιάγκος), ο Σωτήρης Τριάντης (Υποψήφιος), ο Πέτρος Καρύδης (Προεστός) και ο Άρης Προσπαθόπουλος (Κλητήρας).
Τα χορωδιακά μέρη απέδωσε η Χορωδία Κερκύρας (προετοιμασία: Χριστίνα Καλλιαρίδου) και το Φωνητικό Σύνολο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου (προετοιμασία: Μιράντα Καλδή).
Τη μουσική προετοιμασία είχαν η Βίκυ Στυλιανού και η Μαριλένα Ελούλ. Τη σκηνοθεσία, την κίνηση και τους φωτισμούς υπέγραψε ο Πέτρος Γάλλιας, τα κουστούμια η Πένυ Μάμαλου και τα σκηνικά ο Άκης Χειρδάρης.

ΠΗΓΗ: ert.gr, Λυκούργος Σκιαδόπουλος