ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Διεκδικεί ή ζητιανεύει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων – Συναντήσεις σε Μαξίμου – Βουλή – ΝΔ


Διεκδικεί ή ζητιανεύει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων – Συναντήσεις σε Μαξίμου – Βουλή – ΝΔ

Αιτήματα  υπάρχουν, όσον αφορά την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων που δέχεται απανωτά πλήγματα με αποτέλεσμα να συρρικνώνεται και να κινδυνεύει να διαλυθεί. Το θέμα είναι αν διεκδικούνται ή γίνονται απλές συναντήσεις εν είδει ζητιανιάς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ert.gr sτην Αθήνα μετέβη την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου , αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων (ΠΣΙΝ) με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο και τη συμμετοχή του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων Χρήστου Μωραΐτη και των επικεφαλής παρατάξεων Σπ.Σπύρου, Γιώργου Καλούδη και Τάσου Σαλβάνου, για σειρά συναντήσεων σε υλοποίηση απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη διεκδίκηση σειράς ζητημάτων για την ΠΙΝ.

Το πλαίσιο αιτημάτων του Περιφερειακού Συμβουλίου, σύμφωνα με την ΠΙΝ, έχει ως εξής:

Δημιουργία αυτόνομης Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων καθώς και αυτόνομου κέντρου ΕΚΑΒ με έδρα την Κέρκυρα.

Διατήρηση του Γραφείου Κτηματολογίου, του Διοικητικού και του Πολιτικού Εφετείου Κέρκυρας.

Διατήρηση των υφιστάμενων Περιφερειακών Υποθηκοφυλακείων.

Δημιουργία αυτόνομου Περιφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου Ασφάλισης Ιονίων Νήσων.

Δημιουργία στην Κέρκυρα αυτόνομου Φορέα διαχείρισης περιοχών NATURA – υπαγωγή σε αυτόν της Λευκάδας.

Θεσμοθέτηση αυτόνομου Υδατικού Διαμερίσματος για τη διαχείριση των Υδάτων και Λεκανών απορροής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (σχετ. οι αριθμ. 214-21/11-11-2017, 215-21/10-11-2017, 216-21/10-11-2017 αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων).

Οι συναντήσεις

Η αντιπροσωπεία, παρουσία και των δύο βουλευτών Κέρκυρας Φωτεινής Βάκη και Κώστα Παυλίδη, αρχικά επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου και συζήτησε με τον Υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη τα αιτήματα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Ο κ. Φλαμπουράρης δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα της ΠΙΝ για τη διατήρηση και ενίσχυση των υπηρεσιών στα αρμόδια Υπουργεία και πολύ σύντομα θα ενημερώσει για τα αποτελέσματα και την αντιμετώπιση αυτών από την κυβέρνηση.


Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία της ΠΙΝ μετέβη στη Βουλή όπου, στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, συναντήθηκε με τους βουλευτές της ΝΔ Γιάννη Κεφαλογιάννη και Θανάση Καββαδά (βουλευτή Λευκάδας). Οι εκπρόσωποι της ΝΔ ζήτησαν την κατάθεση υπομνήματος για την περαιτέρω εξέτασή τους.