ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Πρόταση για απεργία ναυτεργατών


Φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται πρόσφατα ρεπορτάζ ότι οι ναυτεργάτες κλιμακώνουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις στην αρνητική στάση της κυβέρνησης για τα αιτήματά τους.

Πρόταση για νέα απεργία θα συζητήσει αύριο το ΔΣ των ναυτεργατών της Κέρκυρας σύμφωνα με τον γραμματέα του σωματείου τους Θόδωρο Χρυσικόπουλο, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της Μ. Παγκράτη για την ert.gr.
 Οι ναυτεργάτες προσανατολίζονται για απεργία την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη ημέρες διεξαγωγής του αναπτυξιακού συνεδρίου με την παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και πολλών υπουργών μεταξύ των οποίων και Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή.

Οι ναυτεργάτες δεν έχουν ακόμη συγκεκριμενοποιήσει το χρόνο διάρκειας της απεργίας. Μπορεί να είναι 24/ωρη ή 48/ωρη. Ο λόγος είναι ότι οι διαπραγματεύσεις «έχουν κολλήσει», η Συλλογική Σύμβαση εργασίας δεν έχει υπογραφεί ακόμη και η υπομονή τους εξαντλείται. Θεωρούν ότι η απέναντι πλευρά χρονοτριβεί και τους εμπαίζει.

Το σημείο πάντως στο οποίο έχουν εντοπίσει ως «αγκάθι» των διαπραγματεύσεων είναι η ωριαία διακοπή του μεσημεριού για ξεκούραση του πληρώματος, την οποία αρνείται μια συγκεκριμένη εταιρεία – ενώ οι υπόλοιπες έχουν συμφωνήσει – η οποία θεωρεί ότι επηρεάζονται τα δρομολόγια της.

Στα υπόλοιπα σημεία υπάρχει συμφωνία, σύμφωνα με τον κο Χρυσικόπουλο, έχουν δεχθεί όλες οι εταιρείες τόσο την προσθήκη ενός εργαζόμενου στο μηχανοστάσιο όσο και στο μπαρ των ανοιχτού τύπου πλοίων την θερινή περίοδο. Τα ζητήματα της ακινησίας των κλειστού τύπου φαίνεται να λύνονται θετικά με την δέσμευση του ΣΑΣ να επιβλέπει στενά την εφαρμογή των αποφάσεων του.