ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές της Κέρκυρας- Ενισχύσεις για αποκατάσταση μέχρι το απόγευμα


Χωρίς ρεύμα πολλες περιοχές- Ενισχύσεις για αποκατάσταση μέχρι το απόγευμα

Άργησε, αλλά ικανοποιήθηκε το αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων της Τ.Υ. ΔΕΔΔΗΕ Κέρκυρας, για ενίσχυση στο προσωπικό της Υπηρεσίας.

Οι ενισχύσεις είναι έκτακτες και ήρθαν με αφορμή τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή της Λευκίμμης. Πρόκειται για εργαζόμενους της ΔΕΔΔΗΕ από τα Γιάννενα, την Ηγουμενίτσα και την Πάτρα.
«Χοντρικά έχουν έρθει τρία συνεργεία σε καθημερινή βάση όσον αφορά το νησί μας και ένα συνεργείο οκτώ ατόμων, με ιδιώτη εργολάβο εστάλη στους Παξούς όπου και εκεί δουλεύουν ακατάπαυστα» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος Τεχνικών της ΔΕΔΔΗΕ Σπύρος Αργυρός μιλώντας στο kerkyrasimera.gr.

Σύμφωνα με τον γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων στη ΔΕΔΔΗΕ Κέρκυρας, Νίκο Σαββανή, όπως ανέφερε στο enimerosi.com χωρίς ηλεκτροδότηση παραμένουν αρκετές μεμονωμένες περιοχές σε ολόκληρο το νησί.
Ποιες είναι οι μεγαλύτερες βλάβες αυτή τη στιγμή

Ο κ. Σαββανής ανέφερε ότι το μεσημέρι της Τρίτης, μεγάλο δέντρο (κυπαρίσσι) έπεσε πάνω στο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ στους Άγιους Δέκα. Συνεργείο της Υπηρεσίας, βρίσκεται στο σημείο ώστε να επιδιορθώσει τη βλάβη το συντομότερο δυνατόν.

Η βλάβη που υπέστη το δίκτυο το βράδυ της Δευτέρας στην Αχαράβη και επηρεάζει αρκετές περιοχές περιμετρικά της περιοχής, θα αποκατασταθεί σήμερα το απόγευμα, όπως μας είπε ο κ. Σαββανής. Καθώς, λόγω των ενισχύσεων που ήρθαν στο νησί, κάθε απόγευμα επί ποδός βρίσκονται τρία συνεργεία και γι’ αυτό το λόγο η επέμβαση στα σημεία είναι πιο εύκολη και πιο γρήγορη.
 Θέμα χρόνου είναι και η αποκατάσταση της μεγάλης βλάβης που προκλήθηκε στον Παντοκράτορα λόγω της παρατεταμένης κακοκαιρίας αφού τα συνεργεία δουλεύουν πυρετωδώς. Μεγάλο ρόλο έπαιξε η συνδρομή συνεργείων που ήρθαν κυρίως από απέναντι καθώς και η χθεσινοβραδινή καταιγίδα η οποία ήταν ήπια για το δίκτυο και δεν δημιουργησε νέα προβλήματα όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος Τεχνικών της ΔΕΔΔΗΕ Σπύρος Αργυρός μιλώντας στο kerkyrasimera.gr.


Όσον αφορά στην περιοχή της Λευκίμμης, σύμφωνα με τον κ. Σαββανή, το σημαντικότερο κομμάτι της έχει πλέον ηλεκτροδότηση, ενώ παραμένουν μικρές μεμονωμένες βλάβες οι οποίες βρίσκονται στη λίστα αναμονής και θα αποκατασταθούν το συντομότερο. Προτεραιότητα για αυτούς, έχουν οι μεγάλες βλάβες που επηρεάζουν ολόκληρες περιοχές. ΔΕΔΔΗΕ: Μέχρι το απόγευμα θα έχουν αποκασταθεί όλες οι βλάβες

ΠΗΓΗ: Στοιχεία από ρεπορτάζ enimerosi.com & kerkyrasimera.gr