ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Κέρκυρα: Καταδίωξη - θρίλερ εμπόρων ναρκωτικών


Κέρκυρα: Μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού για σύλληψη εμπόρων ναρκωτικών

Μεγάλη επιχείρηση εν πλω, που θυμίζει ταινία δράση, στήθηκε από τις ελληνικές λιμενικές αρχές, για τη σύλληψη εμπόρων ναρκωτικών, στο Ιόνιο.

Μέλη διεθνούς κυκλώματος που μετέφεραν ναρκωτικά από την Αλβανία, αναχώρησαν, το απόγευμα της Παρασκευής, με γιγαντιαίο ταχύπλοο μεγάλης ιπποδύναμης, «φορτωμένο», από ακτή της Αλβανίας, με προορισμό προς την Ελλάδα και την Ιταλία. Οι λιμενικές αρχές του Ιονίου το εντόπισαν και ξεκίνησαν τη καταδίωξή του. Η επιχείρηση καταδίωξης πήρε αμέσως γιγάντιες διαστάσεις στα ελληνικά ύδατα, με τις λιμενικές αρχές κατά τόπους να «οργώνουν» τη θάλασσα, ενώ στην επιχείρηση εντοπισμού των ναρκεμπόρων, φέρεται να συμμετείχαν και εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η καταδίωξη που ξεκίνησε από τα ύδατα του Ιονίου Πελάγους, έφτασε μέχρι και τα ύδατα του Αιγαίου, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για συλλήψεις σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Λαυρίου.

Η καταδίωξη στην οποία συμμετέχουν τόσο πλωτά όσα και εναέρια μέσα ξεκίνησε στην βόρεια Κέρκυρα όταν και εντοπίστηκε το ταχύπλοο και έφτασε μέχρι την Τζια!

Σημειώνεται ότι η καταδίωξη ξεκίνησε από το απόγευμα της Παρασκευής και πως το πλήρωμα του ταχύπλοου αποτελείται από τρία άτομα. Επίσης η ποσότητα ναρκωτικών που μεταφέρει φέρεται να ξεπερνά τον ένα τόνο χασίς.

Για την επιχείρηση κινητοποιήθηκαν όλες οι επιχειρησιακές δυνάμεις του Λιμενικού, με το μεγαλύτερο σκάφος του, το ΠΑΘ 090 να έχει τον συντονισμό. Αξιοποιήθηκαν αεροπλάνα, ελικόπτερα, βατραχάνθρωποι της ΜΥΑ/ΛΣ και στελέχη της δίωξης ναρκωτικών (ΔΙΔΙΝΑΛ).
Στην επιχείρηση συμμετέχουν σκάφη του λιμενικού από Σύρο, Νάξο, Πάρο, Τήνο και Σέριφο.