ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

ΕΛΜΕ Κέρκυρας: «Το Υπουργείο εμπαίζει μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς για τη β΄ ξένη γλώσσα»


ΕΛΜΕ Κέρκυρας: «Το Υπουργείο εμπαίζει μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς για τη β΄ ξένη γλώσσα»
ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ                                                             
                                                       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στις 29/9/2017 με εγκύκλιο του Δ/ντή Σπουδών και Προγραμμάτων  ζητήθηκε από τα γυμνάσια  της χώρας να καταθέσουν μέχρι τις 4/10/2017 αιτήματα παρέκκλισης για συγκρότηση τμημάτων β΄ ξένης γλώσσας.
Και ενώ η εγκύκλιος  ζητούσε τα στοιχεία από τα σχολεία μέσω των Δ/νσεων  Εκπ/σης και των Περιφερειακών Δ/νσεων μέχρι τις 4/10, δεν φαίνεται το Υπουργείο  να απαντά με την ίδια ταχύτητα στα σχολεία .Ένα μήνα  μετά δεν έχει δοθεί απάντηση σχετικά με αυτό το ζήτημα.
Εύλογα αναρωτιέται κανείς πως ή  η Περιφερειακή Δ/νση δεν προώθησε κανένα αίτημα στο Υπουργείο ή απλά το Υπουργείο κωλυσιεργεί, ώστε  στα γυμνάσια να λειτουργήσουν τα τμήματα με μαθητές που κληρώθηκαν να παρακολουθήσουν γλώσσα, άλλη από αυτή της επιλογής τους ή εξαναγκάστηκαν ,ώστε να παραμείνουν στο σχολείο τους.
Θεωρούμε πως το Υπουργείο εμπαίζει μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς. Με την καθυστέρηση της απάντησής του επιδιώκει να λειτουργήσουν τα τμήματα β΄ ξένης γλώσσας στα γυμνάσια ,ως έχουν, γιατί αυτό εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς του, την εφαρμογή του 3ου και 4ου μνημονίου.
ΖΗΤΑΜΕ :Την έγκριση άμεσα όλων των κατά παρέκκλιση τμημάτων β΄ ξένης γλώσσας.

Η ΟΛΜΕ να ενημερωθεί από το Υπουργείο για το σχετικό θέμα.