ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ξενοδοχοϋπάλληλοι για SANDY: Οι εταιρείες να σταματήσουν τα επιχειρηματικά παιγνίδια και να βρουν λύση


Ξενοδοχοϋπάλληλοι για SANDY: Οι εταιρείες να σταματήσουν τα επιχειρηματικά παιγνίδια και να βρουν λύση

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι εκφράζουν την ανησυχία τους για τη λειτουργία του ξενοδοχείου SANDY και την διαιώνιση της αντιπαράθεσης ανάμεσα στην Αγ. Γεώργιος ΑΞΤΕ και την AQUIS, όπως καταγράφεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν ύστερα από έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποίησαν την Κυριακή 12 Νοέμβρη μαζί με το κλαδικό και το επιχειρησιακό τους σωματείο.

‘Οι εργαζόμενοι καλούν τις εταιρείες να σταματήσουν τα επιχειρηματικά παιγνίδια που εξελίσσονται στην κόψη του ξυραφιού , να βρουν λύση άμεσα για την απρόσκοπτη λειτουργία του ξενοδοχείου και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους. Παράλληλα οι εργαζόμενοι δηλώνουν ουδέτεροι στην αντιδικία μεταξύ των δύο εταιρειών και ότι δεν πρόκειται να πάρουν το μέρος κανενός παρά τις προσπάθειες ορισμένων να προσεταιριστούν τους εργαζόμενους.


Όπως αναφέρουν στο ψήφισμα , «Οι εταιρείες Αγ. Γεώργιος ΑΞΤΕ και AQUIS οφείλουν να απαντήσουν εδώ και τώρα:
Α) Ποιος θα λειτουργήσει το ξενοδοχείο το 2018.
Β) Ποιος θα κάνει κρατήσεις για το 2018
Γ) Ποιος θα παραλάβει τις αιτήσεις επαναπρόσληψης και ποιος θα επαναπροσλάβει τους εργαζόμενους.
Δ) Ποιος θα δίνει στους εργαζόμενους απαραίτητα έγγραφα που χρειαζόμαστε απ την φετινή χρήση καθώς και απ την χρήση των προηγούμενων ετών
Ε) Ποιος θα πληρώσει τις εκκρεμότητες απ την χρήση πριν το 2017.
ΣΤ) Ποιος θα πληρώσει τις μισθολογικές διαφορές του 2017 όπως αυτές καταγράφηκαν απ τα σωματεία μας, κατατέθηκαν στην επιχείρηση και το ΣΕΠΕ και βεβαιώθηκαν με τον έλεγχο των Ειδικών Επιθεωρητών του Υπ. Εργασίας στα τέλη του Σεπτέμβρη.

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα που χρίζουν άμεσης απάντησης δεν μπορεί να δώσει απάντηση το δικαστήριο της 14ης Νοεμβρίου σε χρόνο που απαιτείται για να μην δημιουργηθούν προβλήματα με την λειτουργία του ξενοδοχείου και τα δικαιώματα μας.

Γι αυτό καλούμε και τις δύο εταιρείες για άλλη μια φορά να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να δώσουν απαντήσεις και λύσεις εγκαίρως.

Σε ό,τι αφορά την προσπάθεια των εταιρειών να προσεταιριστούν τους εργαζόμενους στην μεταξύ τους αντιπαράθεση δηλώνουμε με πλήρη σαφήνεια ότι η θέση μας είναι ΟΥΔΕΤΕΡΗ προς τις αντιμαχόμενες εταιρείες.


Τασσόμαστε με το συμφέρον μας, τα δικαιώματα μας, την λειτουργία του ξενοδοχείου και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζονται τα διοικητικά συμβούλια και συνελεύσεις των σωματείων μας που είναι και οι μοναδικοί εκφραστές των απόψεων και των αποφάσεων μας».