ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Απεργιακή συγκέντρωση συνταξιούχων Πέμπτη 14/12


Ο Σύνδεσμος συνταξιούχων Κέρκυρας καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση


Ο Σύνδεσμος συνταξιούχων Κέρκυρας καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη στις 10:00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.

Το δελτίο τύπου:

Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Κέρκυρας καλεί όλους τους συνταξιούχους και τους εργαζομένους στην απεργιακή συγκέντρωση, την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη στις 10:00 στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας. Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι βρίσκονται στο στόχαστρο των μνημονιακών κυβερνήσεων, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και σήμερα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το 4ο Μνημόνιο μάς απειλεί με εξαθλίωση και μας φέρνει επιπλέον μειώσεις που αγγίζουν το 30% για τους παλαιούς συνταξιούχους ενώ η παράλληλη μείωση του αφορολόγητου θα μας κοστίσει στην πράξη σχεδόν ενός μηνός σύνταξη.

Εμείς οι συνταξιούχοι, μαζί με τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα, έχουμε γίνει τα τακτικά και μόνιμα θύματα μιας ανάλγητης και καταστροφικής πολιτικής που εφαρμόζεται μέσω των μνημονιακών κυβερνήσεων, που χωρίς ντροπή υπογράφουν κι εκτελούν όλες οι εθελόδουλες κυβερνήσεις. Με αισχρό τρόπο η κυβέρνηση προσπάθησε να αφαιρέσει το δικαίωμα της απεργίας από τους εργαζόμενους το οποίο είναι το ύστατο όπλο αντεπίθεσης στην βαρβαρότητα, την εξαθλίωση και την φτώχια που μας έχουν καταδικάσει.

Όλες οι κατηγορίες των συνταξιούχων “τσακίζονται”, η οικονομική μας κατάσταση και η αξιοπρέπειά μας δοκιμάζονται όσο ποτέ άλλοτε, οι συντάξεις μας, κύριες και επικουρικές, πέφτουν στον γκρεμό, το ΕΚΑΣ βρίσκεται καθημερινά στο στόχαστρο της κυβερνητικής πολιτικής κι όλα αυτά μας οδηγούν με ακρίβεια στην ανέχεια και την φτώχεια.

Κανένας δεν μας έδωσε χαριστικά τη σύνταξη, την κοινωνική ασφάλιση και την δημόσια υγεία. Όλα τα κατακτήσαμε με ιδρώτα και αγώνα και είναι οι κόποι και οι εισφορές των εργαζομένων μιας ολόκληρης ζωής. Πλέον, η σωτηρία της χώρας περνάει στα χέρια του λαού. Χρειάζεται να οργανώσουμε τη μαζική μας παρουσία πιο δυναμικά, ενωτικά, αποφασιστικά. Μια ζωή κοπιάζαμε για να έχουμε αξιοπρεπή γεράματα και τώρα βλέπουμε τους κόπους μας να ληστεύονται.

Για την αξιοπρέπεια μας και τις οικογένειές μας διεκδικούμε αγωνιστικά και ενωτικά, χωρίς κομματικές παρωπίδες:

 ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΑΣ & ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ
 ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ 13ης 14ης ΣΥΝΤΑΞΗΣ
 ΑΜΕΣΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
 ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΚΑΣ
 ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ–ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
 ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
 ΜΟΝΙΜΗ & ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ ΣΤΑ 751€ & ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
 ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΘΕΜΕΛΕΙΩΔΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 10:00