ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Μουσείο Καποδίστρια: Εκπαιδευτική δράση Κυριακή 17 Δεκέμβρη
Το Μουσείο Καποδίστρια, δύο μήνες μόλις μετά από τα επίσημα εγκαίνιά του, το Μουσείο Καποδίστρια απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους μικρούς του φίλους -και τους συνοδούς τους φυσικά- να ζήσουν μια ξεχωριστή εκπαιδευτική δράση με χριστουγεννιάτικη διάθεση την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι.


Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ημέρας, η εκδήλωση θα ξεκινήσει με μια παιδική ξενάγηση στην έκθεση του Μουσείου όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη ζωή και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια και της οικογένειάς του μέσα από τα προσωπικά τους αντικείμενα που εκτίθενται στο μουσείο, όπως και όλο το προσωπικό του αρχείο. Έπειτα, σειρά έχει η χειροτεχνική δραστηριότητα στην οποία τα παιδιά χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους θα κατασκευάσουν πρωτότυπα γιορτινά στολίδια και δημιουργίες έχοντας ως έμπνευση τα εκθέματα που παρατήρησαν και το πνεύμα των ημερών για να διακοσμήσουν στο τέλος το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Μουσείου με όλη την παιδική φαντασία και χαρά.

Η δράση απευθύνεται σε παιδιά 4-10 ετών και για την παρουσία είναι απαραίτητη δήλωση συμμετοχής. 
Για όλους όσοι δεν το γνωρίζουν το Μουσείο Καποδίστρια – Κέντρο Καποδιστριακών Μελετών περιέχει μια συλλογή από 400 περίπου αντικείμενα που ανήκαν σε αυτόν και στην οικογένειά του. Η μόνιμη έκθεση του μουσείου παρουσιάζει προσωπικά έγγραφα του ιδίου, την αλληλογραφία του, κυβερνητικά έγγραφα εποχής και συνοδεύεται από ψηφιακά μέσα για την εμπλουτισμένη εμπειρία της ζωής του και του έργου του.

Πληροφορίες θα βρείτε στη σελίδα Fb του Μουσείου. Τηλέφωνο επικοινωνίας τηλ 26610 32440 . Το Μουσείο βρίσκεται στην περιοχή Ευρωπούλοι στην Κέρκυρα.