ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Συνεχίζουν την αποχή οι συμβολαιογράφοι της Κέρκυρας - «σε «φουκαράδες» τα ακίνητα που βγαίνουν στους πλειστηριασμούς»


Συνεχίζουν την αποχή οι συμβολαιογράφοι της Κέρκυρας - «σε «φουκαράδες» τα ακίνητα που βγαίνουν στους πλειστηριασμούς»  

Οι συμβολαιογράφοι της Κέρκυρας συνεχίζουν την αποχή τους από τους πλειστηριασμούς, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου Κώστα Γιαννακούρη, ο οποίος τόνισε ότι μόνο ο σύλλογος της Αθήνας σταμάτησε την απεργία ενώ και οι 8 υπόλοιποι σύλλογοι της χώρας επιμένουν. Κύριο αίτημα των συμβολαιογράφων είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Αυτά αναφέρονται σε ρεπορτάζ του corfutvnews.gr, όπου επισημαίνεται:  ‘’Δεν προστατεύεται η πρώτη κατοικία’’ τονίζει ο κος Γιαννακούρης ‘’με τη σημερινή νομοθεσία, ενώ με τον καιρό δημιουργούνται νέα προβλήματα.

Ο νόμος Κατσέλη εκπνέει στο τέλος του 2017, αλλά στο μεταξύ έγινε παρωχημένος διότι αφορούσε την αρχή της οικονομικής κρίσης. Σήμερα μετά από 7 χρόνια κρίσης η φτωχοποίηση των νοικοκυριών και επιχειρήσεων έχει προχωρήσει”. Επίσης ο κος Γιαννακούρης τονίζει ότι δεν είναι αληθινή η φήμη που έχει κυκλοφορήσει σχετικά με την εκποίηση ξενοδοχειακών μονάδων στην Κέρκυρα, αντίθετα τα πραγματικά στοιχεία δείχνουν ότι τα ακίνητα που βγαίνουν στους πλειστηριασμούς ανήκουν σε «φουκαράδες» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. 


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» θα βγουν στο σφυρί περισσότερα από 10.000 ακίνητα που βρίσκονται στο στοκ των τραπεζών, ενώ τη χαριστική βολή θα δώσει η Εφορία που σχεδιάζει να εκποιήσει περίπου 2.000 ακίνητα οφειλετών του Δημοσίου.