ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Απάντηση των ναυτεργατών στον Άνθη: «δεν ανεχόμαστε ψευδέστατες κατηγορίες»


Απάντηση των ναυτεργατών στον Άνθη: «δεν ανεχόμαστε ψευδέστατες κατηγορίες»

Αναλυτική, τεκμηριωμένη και καυστική απάντηση του Σωματείου ναυτεργατών Κέρκυρας στην επερώτηση του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Επτανησίων Θέληση, Χρήστου Άνθη.

Η ανακοίνωση:

Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε στα ΜΜΕ την επερώτηση του επικεφαλής της Επτανησίων Θέληση Χρήστου Άνθη, προς την Περιφέρεια Ιονίων νήσων για τις τοπικές πορθμειακές γραμμές και τις απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτεργατών.

Αρχικά κε Άνθη δεν σας τιμά καθόλου και είναι βέβαιο το γεγονός ότι δεν έχετε ενημερωθεί από εμάς για τα ζητήματα του κλάδου, ποιοι άραγε σας διαφωτίζουν για τα προβλήματα των ναυτεργατών και όχι «λιμενεργατών» όπως μας βαπτίσατε στην επερώτηση σας; Προς ενημέρωση σας λιμενεργάτες είναι οι καβοδέτες, προφανώς και τους γνωρίζετε ως κατ ιδίαν διδαχθείς και όσοι εργάζονται στον χώρο του λιμένα εκτός πλοίων, επίσης η γραμμή είναι πορθμειακή και όχι «ακτοπλοϊκή» και αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζετε μιας και κατά το παρελθόν έχετε αυτοχαρακτηριστεί «θαλασσόλυκος».

Η σύγκριση με την γραμμή Ζακύνθου – Κυλλήνης είναι λίαν επιεικώς ατυχέστατη, επειδή η εν λόγω γραμμή είναι ακτοπλοϊκή, καμία σχέση με πορθμειακή και τα πλοία κατηγορίας Β. Αυτά τα ολίγα όσον αφορά το εύρος των γνώσεων σας σχετικά με το αντικείμενο, είναι φανερό πως έχετε πλήρη άγνοια, είστε εκτός τόπου και χρόνου.

Προς ενημέρωση σας τα αιτήματα της απεργίας αφορούσαν μία ώρα διακοπή εργασίας και όχι 35 λεπτά μόνο για την γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας, η οποία διαμορφώθηκε το 2008 για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα εφοπλιστικά συμφέροντα. Η καταφανέστατη αδικία αποκαταστάθηκε πριν λίγες μέρες μετά τις απεργιακές κινητοποιήσεις, στην ΣΣΕ 2018 μαζί με την καταβολή νυκτερινού επιδόματος, το οποίο δεν καταβάλλονταν στους ναυτικούς που εργάζονταν νυκτερινό ωράριο. Τα παραπάνω ήταν πάγια και μόνιμα αιτήματα στις διεκδικήσεις μας από το 2008. Σχετικά με τα θεσμικά μας αιτήματα εκτός ΣΣΕ όπου αφορούν το ΥΝΑΝΠ, ζητάμε να καταργηθεί η μεταφορά ακινησιών σε άλλα πλοία, ούτως ώστε να μην δένουν για χρονικό διάστημα 5 μηνών, να απολύονται οι ναυτικοί και να μην δικαιούνται ούτε επίδομα ανεργίας, την ναυτολόγηση ενός μαθητευόμενου μηχανής σε πλοία με πλήρωμα μηχανοστασίου 2 άτομα και ενός επίκουρου σε πλοία ανοικτού τύπου κατά την θερινή περίοδο.

Σε θέματα διενέξεων μεταξύ εταιρειών ουδέποτε τοποθετηθήκαμε και πάγια θέση μας είναι η συνύπαρξη όλων των τύπων πλοίων στις γραμμές για την καλή λειτουργία και εξυπηρέτηση των επιβατών, άλλωστε αυτό που επικρατεί σήμερα το επέβαλε από μόνη της η αγορά.

Θέλουμε να πιστεύουμε τώρα που γνωρίσατε τα αιτήματα μας να αντιλαμβάνεστε πως το μόνο που εξυπηρετούν είναι τα συμφέροντα των ναυτεργατών, την προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα και κατ επέκταση τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Εσείς εφόσον κόπτεστε για την εύρυθμη λειτουργία των τοπικών γραμμών, στο μεγάλο χρονικό διάστημα που υπηρετήσατε την περιφέρεια γιατί δεν αναφερθήκατε ποτέ κατά το παρελθόν στα αίτια αποκλεισμού των νησιών για μέρες, άραγε από πού πηγάζει το όψιμο ενδιαφέρον σας; Επίσης εκδηλώσατε την ανησυχία σας για την μεταφορά των Κερκυραίων για ιατρική περίθαλψη σε διάφορα νοσοκομεία εκτός νησιού, μήπως να ανησυχούσατε και για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στην Κέρκυρα, τους Παξούς και τα διαπόντια νησιά προκειμένου να περιθάλπτονται επί τόπου και να μην απαιτούνται πολυέξοδες μετακινήσεις;


Τέλος σας κάνουμε γνωστό ότι το τοπικό σωματείο στα 45 χρόνια δράσης του ουδέποτε παρακινήθηκε από πολιτικά ή εφοπλιστικά συμφέροντα και διενέξεις. Δεν φοβόμαστε κανένα, δεν ανεχόμαστε ψευδέστατες κατηγορίες του είδους ότι απεργούμε κατά παραγγελία από κανένα, τις πρακτικές και τη λάσπη που εκτοξεύει η συνομοταξία των γυρολόγων Ιούδων της πολιτικής, τους την επιστρέφουμε. Και μιας και περιλαμβάνετε τον εαυτό σας στους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ που αντιλαμβάνονται στον βαθμό του δυνατού ότι οι εφοπλιστές κάτοχοι των καραβιών της γραμμής μπορούν κατά το δοκούν να ενεργοποιήσουν μία κινητοποίηση με απώτερο σκοπό να πλήξουν τον ανταγωνιστή τους και να μονοπωλήσουν την γραμμή», έχετε ξεφύγει εντελώς, μάλλον ζείτε στο Ισραήλ, προσέξτε μην απευθύνετε την επερώτηση στην περιφέρεια Ιεροσολύμων.