ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Οι αδηφάγοι στη χώρα των λωτοφάγων


Οι αδηφάγοι στη χώρα των λωτοφάγων

Της Τάνιας Ζωγράφου

Τι να κάνει και αυτό το κατακαημένο. Για τον Κούλη λέμε. Παλεύει με την αγριεμένη θάλασσα  της αδηφαγίας των στελεχών της ΝΔ κάθε ώρα, κάθε μέρα, κάθε μήνα. Αδηφάγος: από το Άδην (επίρρημα) που σημαίνει μέχρι αηδίας, ασταμάτητα, ατελείωτα και τον αόριστο του τρώγω (έ-φαγ-ον).

Περιδρομιάζω, τρώω τον άμπακο, τον αγλέορα. Φουριόζος ο Τραγάκης προεξόφλησε, σε συνέντευξη, πως ο γιος του θα εκλεγεί βουλευτής στις επόμενες εκλογές. Βεβαιότητα που δεν προκύπτει από την αξιοσύνη τού γιου, αλλά από το τσιφλίκι του πατέρα. «Δεν θα συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας όποιος προκαταλαμβάνει τις αποφάσεις του Προέδρου και των αρμοδίων οργάνων του Κόμματος», η απάντηση του Κούλη που έκοψε, τοιουτοτρόπως, το δρόμο στην εκκολαπτόμενη δυναστεία Τραγάκη. Μήνυμα προς κάθε νεοδημοκρατικό σόι πως αυτός κάνει «κουμάντο» και πως η διαπραγμάτευση εξαρτάται από αυτόν. Και ... «Μπήκαν τα γίδια στο μαντρί».

Μαζί με το άναμμα των φώτων στο χριστουγεννιάτικο δέντρο από τον Καμίνη, (τι κοπιώδης εργασία και αυτή), ο Κούλης άναψε τον πυρσό κατά της «οικογενειοκρατίας» για την κυβέρνηση που ελπίζει πως θα ηγηθεί, μετά τις εκλογές. «Κι ο κλήρος έπεσε στη Ντόρα, κι ο κλήρος έπεσε στη Ντόρα...». Αν έπαιρνε ένας τυχαίος δημοσιογράφος το μικρόφωνο γυρνώντας στους δρόμους και ζητούσε από τους ανέμελους περαστικούς, ένα παράδειγμα για τη λέξη οικογενειοκρατία, ομοφώνως το κοινό θα υποδείκνυε τον Κυριάκο, υιό του πατρός του, Μητσοτάκη. Αχαριστία! Μέχρι να γίνει αρχηγός της ΝΔ, «Οικογενειοκρατία; Τι είναι αυτό;». Τώρα: «Κάτω η  Οικογενειοκρατία».

Από δυναστείες η Δεξιά, άλλο τίποτε. Θα μπορούσαμε δε, να ισχυριστούμε πως αποτελείται μόνο από δυναστείες. Καραμανλήδες, Βαρβιτσιώτηδες, Κεφαλογιάννηδες, για να μη θυμηθούμε τον Αβέρωφ, το Ράλλη, τον Έβερτ, το Σαμαρά και άλλα παιδιά. Δεν είναι μόνο οι εξ αίματος συγγενείς που φέρουν το ίδιο όνομα. Συγγενείς εξ αγχιστείας, γαμπροί, μπατζανάκηδες, ανίψια ανεψιών, βαφτιστήρια και γελωτοποιοί, κοσμούν όχι μόνο την πολιτική ζωή, στη Βουλή και το Κράτος. Βρίσκονται σε Τράπεζες, κακόφημες ΜΚΟ, ιδιωτικές εταιρείες, Ιδρύματα, διεθνείς επιτροπές και οργανισμούς. Και μην αρχίσετε τα, «τι σου είναι ο Έλληνας βρε παιδί μου!». Δεν είναι ελληνική πατέντα, για να πούμε και του στραβού το δίκιο. Οι πρόσφατοι φίλοι μας Αμερικανοί, την πρεσβεία των οποίων επισκέφτηκε (φιλικά: «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι»), ο ελληνικός λαός δυο φορές μέσα σε είκοσι μέρες, είχαν δυο προέδρους Μπους και έναν κυβερνήτη πολιτείας, Μπους, για να μην πούμε πως το Τραμπόσογο έχει κυριεύσει τον αμερικανικό κρατικό μηχανισμό.

Ας γυρίσουμε όμως στο Μητσοτακέικο. Ο εν λόγω Κούλης, βουλευτής και υπουργός, έγινε γιατί «καθάρισε» ο μπαμπάς του. Και αυτά όσον αφορά στη δημόσια καριέρα του. Γιατί και στην ιδιωτική, λόγω μπαμπά διέπρεψε. Εξ άλλου, διαθέτει σύμφωνα με το πόθεν έσχες, μετά συζύγου, μόνο 27 ακίνητα, στο όνομά του. Διότι για τα ακίνητα και κινητά, που βρίσκονται κάτω από το όνομα ιδιωτικών εταιρειών, που ελέγχει το Μηστοτακέικο ζεύγος, σαν αυτό στο Παρίσι, χρειάζεται ειδική οικονομική επιτροπή έρευνας και αν. Προφανώς έχει ένα ακίνητο για να μένει κάθε μέρα του μήνα και τις τρεις που απομένουν από το μήνα την περνάει στην οικία των 882 τ.μ. Το ίδιο καλά βολεμένα είναι και τα υπόλοιπα τρία αδέλφια του, ελέω οικογενειοκρατίας. Σίγουρα, αν ποτέ καταγραφούν αληθινά τα «έχειν» του αδηφάγου σογιού, θα χρειαστεί πολύτομη σειρά βιβλίων.

Στη ΝΔ είναι πεισμένοι πως κοντολογάει η ώρα της... Αλλαγής και άρχισαν να σπρώχνονται για τις θέσεις- κουτάλια, που θα κορέσουν την αδηφαγία τους. Αν και σε αυτά τα πράγματα, ο όρος κορεσμός είναι σχήμα οξύμωρον.

Εμείς πάλι, ας πάψουμε να ζούμε στη χώρα των λωτοφάγων και ας θυμόμαστε κάθε ώρα, κάθε μέρα, κάθε μήνα, πως αυτές οι τεράστιες περιουσίες δεν χτίστηκαν με την οκτάωρη δουλειά τους. Χτίστηκαν από τη Δική μας.
Δυστυχώς και αυτήν τη χρονιά το κοριτσάκι με τα σπίρτα, θα ανάψει ξανά και τα τρία σπίρτα για να ζεσταθεί, μπροστά από τη βιτρίνα του άνισου αυτού κόσμου.