ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Έσπασε ο καταπέλτης πλοίου στη γραμμή Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα


Έσπασε ο καταπέλτης πλοίου στη γραμμή Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα

Προβλήματα στον απόπλου του ΕΓ/ΟΓ «Αλκίνοος» πριν λίγο στο δρομολόγιο Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα, όταν έσπασε το συρματόσχοινο και ο καταπέλτης του πλοίου έπεσε στη θάλασσα.

Συγκεκριμένα, νωρίς το μεσημέρι σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσαςαπό τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΛΚΙΝΟΟΣ” Ν.Π. 10789, ότι κατά τη διαδικασίαχειρισμών έπαρσης του καταπέλτη προκειμένου να εκτελέσει προγραμματισμένοδρομολόγιο προς Κέρκυρα, με εξήντα τέσσερις (64) επιβάτες, διαπιστώθηκεθραύση του δεξιού συρματόσχοινου με αποτέλεσμα την αδυναμία ανόδου τουκαταπέλτη επιβίβασης/αποβίβασης επιβατών και οχημάτων.

Άμεσα μετέβη επί του πλοίου, τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων τοοποίο διαπίστωσε κατόπιν διενέργειας επιθεώρησης, την ανωτέρω βλάβη.Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ενώ επιβάτες,προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας με άλλα πλοία.Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΛΚΙΝΟΟΣ”μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησηςκλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

ΠΗΓΗ: http://thestival.gr