ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Αγώνας για την κυριακάτικη εργασία


Αγώνας για την κυριακάτικη εργασία

 

Σε συμβολικό αποκλεισμό των εισόδων μεγάλων επιχειρήσεων στην πόλη της Κέρκυρας προχώρησαν την Κυριακή μέλη του ΠΑΜΕ, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, διαμαρτυρόμενοι στην προσπάθεια κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας.

 

Η διαμαρτυρία ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργάκη και συνεχίστηκε έξω από κατάστημα των super market Δήμητρα-Markato στην πλατεία Σαρόκο αλλά και σε άλλα σημεία μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων.

 

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων με ανακοίνωσή του το Πανεργατικό Μέτωπο «για άλλη μία φορά επιβεβαιώθηκε από την ίδια τη ζωή αυτό, που εδώ και πολύ καιρό λέει το Σωματείο μας, ότι δηλαδή δεν είναι ζήτημα ντόπιου ή ξένου μεγαλοεπιχειρηματία, καλού ή κακού… Ο γνώμονας των μεγάλων αφεντικών είναι μόνο η αύξηση των κερδών τους, πάντα σε βάρος των εργαζόμενων και των δικαιωμάτων μας, του λαού συνολικά. Έτσι, σήμερα καταπάτησαν το δικαίωμα των εργαζόμενων τόσο ντόπιοι μεγαλοεπιχειρηματίες, όπως «οι Κερκυραίοι που νοιάζονται για τον τόπο μας» Δήμητρα-Markato, τα Lido-Moda (Hondos Center) των οποίων η εργοδοσία σχετίζεται και με το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας κ.ά. όσο και ξένοι μεγαλοεπιχειρηματίες, όπως «ο καλός εργοδότης» Σκλαβενήτης (που ποτέ κατά τ’ άλλα δεν ανοίγει τις Κυριακές), ο «βραβευμένος ως καλύτερος εργοδότης» Lidl, ο «δικός μας άνθρωπος, αυτός που είναι δίπλα στον εργαζόμενο» Βασιλόπουλος, τα Public, τα Marks and Spencer (των οποίων διευθύντρια είναι εκπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας από την πλευρά της πλειοψηφίας και αναγκάζει τους εργαζόμενους να δουλεύουν κατά τις Κυριακές, τις απεργίες κλπ) κ.ά.».

 


Παράλληλα, να σημειωθεί πως στη διαμαρτυρία ενάντια στην προσπάθεια κατάργησης της κυριακάτικης αργίας συμμετείχαν και εργαζόμενες-απολυμένες καθαρίστριες από την Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Άγιος Ιωσήφ» της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Κέρκυρας.