ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

«Μποναμάς» από τον Δήμο στη Νότια Κέρκυρα η λειτουργία του ΧΥΤΑ Λευκίμμης«Μποναμάς» από τον Δήμο στη Νότια Κέρκυρα η λειτουργία του ΧΥΤΑ Λευκίμμης

Επιμένει στη λειτουργία του ΧΥΤΑ Λευκίμμης η δημοτική αρχή παρά τις δεσμεύσεις της στις πρόσφατες λαϊκές συνελεύσεις και τις αντιδράσεις των κατοίκων της Λευκίμμης.

Δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό, προς επιλογή αναδόχου για το έργο «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΧΥΤΥ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ», δημοσίευσε ο Φορέας διαχείρισης απορριμμάτων λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Σύμφωνα με την διακήρυξη ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1.492.016,13€ πλέον του νόμιμου Φ.Π.Α. και αφορά στην παροχή των υπηρεσιών για χρονικό διάστημα ενός (1) έτους με δικαίωμα προαίρεσης άλλο ένα (1) έτος. Η υποβολή προσφορών λήγει στις 29-1-2018.

Ο δήμος προκήρυξε τους διαγωνισμούς  για τη διαχείριση των απορριμμάτων με δεματοποιητή στο Τεμπλόνι καθώς για τη συντήρηση και  λειτουργία του ΧΥΤΥ Λευκίμμης. Αυτό δείχνει ότι ο Δήμος προχωρεί μονομερώς σε ενέργειες, παρά τις αντίθετες υποσχέσεις στους κατοίκους και τους φορείς Τεμπλονίου και Λευκίμμης. Ήδη οι φορείς Τεμπλονίου και Λευκίμμης βρίσκονται σε εγρήγορση και ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις.


Ο συνολικός προϋπολογισμός των δύο έργων ανέρχεται σε 6,451 εκ €, εκ των οποίων 4.960 εκ € για το σύστημα δεματοποίησης και 1.492 εκ € για τη συντήρηση του ΧΥΤΥ Λευκίμμης και οι καταληκτικές ημερομηνίες κατάθεσης των ηλεκτρονικών προσφορών έχουν οριστεί για τις 25 και 29 Ιανουαρίου 2018 αντίστοιχα.