ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Αντιδράσεις για την αύξηση στα τέλη καθαριότητας


Κέρκυρα: Αντιδράσεις για την αύξηση στα τέλη καθαριότητας

 
Αναβλήθηκε η συζήτηση του θέματος περί αναπροσαρμογής δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού του Δήμου Κέρκυρας που περιλαμβάνονταν στην ημερήσια διάταξη της οικονομικής επιτροπής μετά την αντίδραση τόσο της αντιπολίτευσης όσο και του Γιώργου Ραιδεστινού από πλευράς συμπολίτευσης. Η αναπροσαρμογή των τελών περιελάμβανε αύξηση 100%.

Ο κος Ραιδεστινός μιλώντας στην ΕΡΤ εξέφρασε την κάθετη διαφωνία του με την αύξηση των ανταποδοτικών τελών από τα 11.5 στα 22 εκ. ευρώ. «Ή Δημοτική αρχή θέλει να αυξήσει τα τέλη καθαριότητας προκειμένου να καλύψει τα αυξημένα έξοδα για τη λειτουργία του δεματοποιητή καθώς και για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Λευκίμμης» εκιμά η Μερόπη Υδραίου η παράταξη της οποίας αντέδρασε στην πρόταση της Δημοτικής αρχής στην οικονομική επιτροπή.
«Την τακτική του αιφνιδιασμού χρησιμοποίησε η Δημοτική αρχή φέροντας το θέμα του διπλασιασμού των δημοτικών τελών», δηλώνει ο Μπάμπης Χαραλάμπους.

Ο επικεφαλής της Λαικής συσπείρωσης δήλωσε στην ΕΡΤ ότι τελικα η Δημοτική αρχή δεν θα μπορέσει να περάσει από το δημοτικό συμβούλιο την αύξηση διότι δεν μπορεί να συγκεντρώσει την απαιτούμενη αυξημένη πλειοψηφία δεδομένης της στάσης πολλών συμβούλων που ουσιαστικά κάνουν λευκή απεργία, όπως χαρακτηριστά είπε, μη συμμετέχοντας στις συνεδριάσεις.


ΠΗΓΗ: ert.gr, Μαρία Παγκράτη