ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Αυταπάτες ή απάτες του Περιφερειάρχη τα περί «ενότητας και της συνοχής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων»Αυταπάτες ή απάτες του Περιφερειάρχη τα περί «ενότητας και της συνοχής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων»  

Μια ομιλία γεμάτη αυταπάτες ή απάτες ήταν η ομιλία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γαλαιτσάτου κηρύσσοντας την έναρξη του  έβδομου Αναπυξιακού Περιφερειακού Συνεδρίου, Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα, στο στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021»

Είπε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης «η αποδυνάμωση μέσω απομάκρυνσης κρατικών δομών πρέπει να λάβει τέλος». Δε χρειάζεται να θυμίσουμε τα πολλαπλά πλήγματα που έχει δεχτεί η ενότητα και συνοχή της ΠΙΝ με την ανοχή και συνενοχή της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Αρκεί μόνο να θυμίσουμε τις δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός Υγείας Α. Ξανθός λίγες ώρες πριν από την ομιλία του Θ. Γαλιατσάτου επιμένοντας  στην κατάργηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, η οποία όπως είπε είχε υπό την εποπτεία της 30 νοσοκομεία και στην συγκρότηση νέων αυτόνομων Υγειονομικών Περιφερειών. Στον σχεδιασμό αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται η συγκρότηση αυτόνομης Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, αλλά όσον αφορά την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, «τα δύο όμορα νησιά Κέρκυρα και Λευκάδα θα ενταχθούν στην Υ. Περιφέρεια Ηπείρου με έδρα τα Γιάννενα», όπως είπε ο κύριος Ξανθός.

Στην ομιλία του ο Θ. Γαλιατσάτος πρόσθεσε ότι «η υπεράσπιση του δημοσίου πλούτου και των δημοσίων κοινωνικών αγαθών, η απόδοση πόρων στην Περιφέρεια με βάση το επί τόπου παραγόμενο εθνικό προϊόν, ως ελάχιστη δημόσια επένδυση για την εξασφάλιση της αειφορίας, η προσέγγιση και επίλυση του προβλήματος των μεταφορών, χερσαίων και θαλασσίων και η υλοποίηση του μεταφορικού ισοδυνάμου και η επένδυση στην τουριστική οικονομία, η στήριξη της αγροτικής παραγωγής και η προστασία και ανάπτυξη των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων» είναι μερικοί μόνο από τους στόχους μας.

Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει βγάλει στο σφυρί και ξεπουλά μπιρ παρά τη δημόσια περιουσία από αεροδρόμια, λιμάνια, μεταφορές, ενέργεια μέχρι το Ερημίτη!

Κατά τα άλλα στην ομιλία του Θ. Γαλιατσάτου αναφερόταν:

«Η ανάδειξη ως κυρίαρχο στοιχείου του νησιωτικού χαρακτ ήρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων,  η εφαρμογή εθνικής νησιωτικής πολιτικής, η κατοχύρωση της ενότητας και της συνοχής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, η κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και η διασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης, είναι οι στόχοι της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων".

Στις  εργασίες του Συνεδρίου, που λαμβάνει χώρα, σε ξενοδοχείο, στα Γουβιά,(IONIAN PARK)  θα συμμετέχουν περισσότεροι από είκοσι υπουργοί, υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς Υπουργείων, που έχουν έρθει οι περισσότεροι από χθες το βράδυ στο νησί.