ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Χωρίς πλοία και ΜΜΕ την Πέμπτη εξαιτίας της απεργίας


Κέρκυρα: Χωρίς πλοία και ΜΜΕ την Πέμπτη εξαιτίας της απεργίας

 
Το εργατικό κέντρο Κέρκυρας θα συμμετέχει στην 24ωρη κινητοποίηση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 14 του μηνός και θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί έξω από εργατικό κέντρο. «Το συνδικαλιστικό κίνημα στέκεται απέναντι από κάθε κυβέρνηση που διαλύει την κοινωνία και καθιστά εργαζόμενους και συνταξιούχους επαίτες. Απέναντι σ’ αυτές τις πολιτικές, το Συνδικαλιστικό Κίνημα φυσικά και θα συνεχίσει να ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνμωση.

 Στην κινητοποίηση θα συμμετέχει και ο σύνδεσμος συνταξιούχων ΙΚΑ Κέρκυρας ενώ δεμένα θα είναι τα καράβια στα λιμάνι του νησιού για ένα 24ωρο μετά την απόφαση της ΠΝΟ να συμμετέχει στην αυριανή κινητοποίηση. Επίσης θα συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί που διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί έξω από τα λύκεια, οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, οι λογιστές, τα σώματα ασφαλείας και οι δημοσιογράφοι.


Συγκέντρωση διαμαρτυρίάς στις 10 στην πλατεία Σαρόκου διοργανώνει και το ΠΑΜΕ που με ανακοίνωση του επισημαίνει ότι «παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης και της επιτυχίας της απεργίας στα χέρια μας. Κάνουμε στην άκρη συμβιβασμένες και ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που δε θέλουν αλλά ούτε έχουν προσανατολισμό να οργανώσουν κίνημα κόντρα στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, την ανταγωνιστικότητα, τα μέτρα που στηρίζουν την κερδοφορία των μονοπωλίων.

Τα πλοία

Κλειστή θα είναι αύριο Πέμπτη η πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας εξαιτίας της συμμετοχής των ναυτεργατών στην πανελλήνια πανεργατική απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.
Ο πρόεδρος των ναυτεργατών της Κέρκυρας Χρήστος Βιτουλαδίτης τόνισε ότι οι διεκδικήσεις δεν θα πρέπει να περιορίζονται σε ημερήσιες κινητοποιήσεις αλλά η από κοινού πανεργατική απεργία μπορεί να θέσει στην πρώτη γραμμή ζητήματα που αφορούν τις ΣΣΕ, την κατάσταση λειτουργίας των πορθμείων αλλά και τη διάλυση του ΝΑΤ.

Οι δημοσιογράφοι

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι όλης της χώρας με εργασιακά αιτήματα που αφορούν τον κλάδο της ενημέρωσης.
Ο Γρ. Της ΕΣΗΕΠΗΝ, Γιώργος Καρβουνιάρης αναφέρεται σε αυτά, τονίζοντας κατά κύριο λόγο την κατάσταση των ταμείων που εκτός από το κούρεμα των αποθεματικών τους έχουν να αντιμετωπίσουν και την κατάργηση του αγγελιοσήμου, του ύστατου πόρου ενίσχυσής τους με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν άμεσο πρόβλημα επιβίωσης, με ότι και αν αυτό συνεπάγεται για την ευρωστία του κλάδου και την ανεξαρτησία της ενημέρωσης.


ΠΗΓΗ: ert.gr, Λυκούργος Σκιαδόπουλος