ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Έφυγε από τη ζωή η Ευγενία Μουτσίκα, καθηγήτρια στο Γυμνάσιο - Λύκειο Αργυράδων και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ ΙωαννίνωνΈφυγε από τη ζωή η Ευγενία Μουτσίκα, καθηγήτρια στο Γυμνάσιο Αργυράδων και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

Η θλιβερή είδηση για την Ευγενία Μουτσίκα, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής που υπηρετούσε στο Γυμνάσιο – Λύκειο Αργυράδων και μέλος του Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε Ιωαννίνων που έφυγε από τη ζωή σήμερα, Τετάρτη 13/12/2017, συγκλόνισε την εκπαιδευτική κοινότητα. Η καθηγήτρια είχε υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία (ανεύρυσμα) και νοσηλεύονταν στην εντατική του Νοσοκομείου Ιωαννίνων από την Τρίτη 5/12.

Η Ευγενία μια εξαιρετική καθηγήτρια, ξεχώριζε για το ήθος της, την εργατικότητά της και ήταν αγαπητή από τους μαθητές, τους συναδέλφους, τους γονείς και όσους τη γνώριζαν. Με πολλά ενδιαφέροντα και ανησυχίες είχε αναπτύξει συνδικαλιστική δράση δείχνοντας έμπρακτο ενδιαφέρον και την αγάπη για το δημόσιο σχολείο. Η Διευθύντρια του Γυμνασίου – Λυκείου Αργυράδων κ. Αλεξάνδρα Βλαχοπούλου αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον χαρακτήρα και την προσωπικότητα της Ευγενίας Μουτσίκα και θα συγκαλέσει τον Σύλλογο Διδασκόντων για συγκεκριμένες αποφάσεις για να τιμήσει τη μνήμη της.

Η εκλιπούσα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα, λόγω των συχνών μετακινήσεών της από Κέρκυρα στα Γιάννενα, ήταν 53 χρονών παντρεμένη και είχε τρία παιδιά.  Ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη από την ανεξήγητη καθυστέρηση της υπογραφής της απόσπασής της που νόμιμα δικαιούνταν στα Ιωάννινα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Υπουργός Παιδείας δεν υπέγραφε την απόσπαση της παρότι αυτή είχε εγκριθεί από το Κ.Υ.Σ.Δ.Ε ήδη από τις 3 Νοεμβρίου.

Η Ευγενία Μουτσίκα ανήκε στην ομάδα των 14 αιρετών μελών Δ.Σ Ε.Λ.Μ.Ε των οποίων την απόσπαση αρνούνταν και εξακολουθεί να αρνείται να υπογράψει ο κ. Γαβρόγλου αδιαφορώντας για την απόφαση του Κ.Υ.Σ.Δ.Ε και παρά τα προβλεπόμενα στο συνδικαλιστικό Νόμο 1264/82 αρθ. 16, 17 και 18 και τον υπαλληλικό κώδικα.Αλήθεια ποιες εξηγήσεις θα δώσεις ο κ. Γαβρόγλου στην οικογένεια, τους συγγενείς και την εκπαιδευτική κοινότητα για αυτή την καθυστέρηση που πολλαπλασίαζε τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η Ευγενία; 


Σύσσωμη η οικογένεια του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, η διοίκηση, οι προπονητές και οι αθλητές του, σύμφωνα με το δελτίο τύπου,  εκφράζουν τη βαθιά και απέραντη θλίψη τους για τον απρόσμενο χαμό της Ευγενίας Μουτσίκα, η οποία «έφυγε» μετά από σύντομη περιπέτεια με την υγεία της.

Η Ευγενία Μουτσίκα υπήρξε αναπόσπαστο κομμάτι του ΝΟΙ και σημαίνον στέλεχος της γιαννιώτης κωπηλασίας, την οποία υπηρέτησε επί δεκαετίες. Από πολύ νεαρή ηλικία εντάχθηκε ως αθλήτρια στο δυναμικό του Ναυτικού Ομίλου και κατάφερε να ξεχωρίσει με επιτυχίες σε πανελλήνιο αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Παράλληλα, θήτευσε επί τριετία ως μέλος της Επιτροπής Διοίκησης του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων συμβάλλοντας στην επιτυχημένη διεξαγωγή των αντίστοιχων πανελλήνιων πρωταθλημάτων κωπηλασίας στα Γιάννενα.
Εξάλλου, τα βήματά της στους κωπηλατικούς στίβους, ως αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων και της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας, ακολούθησε και η αγαπημένη κόρη της, Ελένη Διαμάντη, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια της Κωπηλασίας και Ολυμπιονίκης Νέων στη Σιγκαπούρη το 2010.
Ο ΝΟΙ αποτίνει φόρο τιμής σε ένα εκλεκτό μέλος του, με την υπόσχεση ότι δεν θα ξεχάσει την Ευγενία, την παρουσία και την προσφορά της στο σωματείο και στη γιαννιώτικη κωπηλασία. Εκφράζει δε τα θερμά του συλληπητήρια στην οικογένειά της…