ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Συνέντευξη τύπου του Δημάρχου για το Αναπτυξιακό Συνέδριο


Συνέντευξη τύπου του Δημάρχου για το Αναπτυξιακό Συνέδριο

Συνέντευξη στα τοπικά Μ.Μ.Ε, παραχώρησε  χθες Πέμπτη, 7/12, το μεσημέρι  ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος σχετικά με τα αποτελέσματα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Π.Ι.Ν, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο διήμερο στην Κέρκυρα και τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης   για μια σειρά σημαντικών έργων που αφορούν το νησί μας.

Όπως ανέφερε ο κ. Νικολούζος,   υπήρξε ένας πλούσιος και γόνιμος διάλογος και τα αποτελέσματα  του συνεδρίου κρίνονται θετικά.
Ο Δήμος μας απεκόμισε  σημαντικές δεσμεύσεις  από την Kυβέρνηση για έργα που μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη του τόπου.
“Ονοματίστηκε” από τον αρμόδιο    Υπουργό  η χρηματοδότηση  για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Απορριμμάτων, καθώς και η εκταμίευση των 47 εκατομμυρίων  για   έργα ύδρευσης. Αποφασίστηκε η δημιουργία οδικού άξονα Βορρά  - Νότου,  καθώς και η χρηματοδότηση για την αναβάθμιση των λιμανιών Αγίου Στεφάνου  και Λευκίμμης.

Υπήρξε δέσμευση  για τη  χρηματοδότηση της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ)  για την Παλαιά  Πόλη της Κέρκυρας,  καθώς και η   ένταξη των έργων μέσω ΣΔΙΤ,  για την κατασκευή 4 σχολικών μονάδων, ενός αθλητικού κέντρου και  την ανακατασκευή του Δημοτικού Θεάτρου. Επίσης,  θα δοθεί το 50% της δαπάνης για την ανακατασκευή του Φοίνικα, της Οικίας Πετσάλη και της Οικίας Δαλιέτου.

Για το Art Cafe,  δεν θα υλοποιηθεί η απόφαση Γερουλάνου για την παραχώρησή του στο ΤΑΠΑ και με  νέα προγραμματική σύμβαση θα παραχωρηθεί στο Δήμο.
Υπήρξε  επίσης θετική ανταπόκριση  για την συμμετοχή του Δήμου στην διαχείριση του Νέου Φρουρίου.

Η χερσαία  ζώνη του Λιμανιού, όπως έχει ήδη αναγγελθεί θα παραχωρηθεί στο Δήμο  τους επόμενους 2 μήνες, επίσης θα υπάρξει  από Μάρτη μέχρι Οκτώβρη ακτοπλοϊκή  σύνδεση των νησιών του Ιονίου.

Σχετικά με την σχολική στέγη θα υπάρξει ενίσχυση της χρηματοδότησης  ώστε να αντιμετωπισθούν  οι αυξημένες ανάγκες επισκευών των σχολείων  και θα ενσωματωθεί το ΤΕΙ Ιονίων νήσων με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Για τον «Ερημίτη»  υπήρξε σκεπτικισμός από την Κυβέρνηση όπως ανέφερε ο Δήμαρχος αλλά δεν υπήρξε κάποια συγκεκριμένη δέσμευση
Τελειώνοντας ο κ. Νικολούζος ανέφερε  ότι  αναπτυξιακό συνέδριο Ιονίων υπήρξε μια ωφέλιμη διαδικασία και  δε  θα πρέπει  να το απαξιώνουμε.