ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Πλημμύρα με πολλές ζημιές και προβλήματα στους Παξούς! (video)


Πλημμύρα με πολλές ζημιές και προβλήματα στους Παξούς! (video)

Η έντονη βροχόπτωση 45 λεπτών ξεκίνησε λίγο μετά τις 9:30 το βράδυ  της Παρασκευής (1/12) προκάλεσε πολλά προβλήματα και στους Παξούς, όπου στον Γάιο τα νερά της βροχής σχημάτισαν ορμητικό χείμαρρο που παρέσυρε μηχανάκια, ακόμα και αυτοκίνητα πλημμυρίζοντας ισόγεια, περισσότερα από 10 μαγαζιά, και 3-4 ισόγεια κατοικιών. Οι υπάρχοντες χείμαρροι που διασχίζουν το Γάη, δεν ήταν αρκετοί να κρατήσουν τα νερά λόγω της απίστευτα μεγάλης βροχόπτωσης.

Πρόκειται για δεύτερη φορά μέσα σε μερικές εβδομάδες που τα καιρικά φαινόμενα πλήττουν τους Παξούς (μετά τον ανεμοστρόβιλο στα Μαγαζιά πριν από 15 περίπου ημέρες που ξερίζωσε περισσότερα από 2.000 δέντρα και ελιές!).


Η βροχόπτωση που διήρκησε σε τέτοια ένταση περίπου τρία τέταρτα της ώρας, ξεκίνησε λίγο μετά τις 9:30 το βράδυ και εστιάστηκε στον παλαιό χείμαρρο που, ουσιαστικά, ήταν τοποθετημένος στο σημερινό κέντρο του χωριού. Οι υπάρχοντες χείμαρροι που διασχίζουν το Γάι, δεν ήταν αρκετοί να κρατήσουν τα νερά λόγω της απίστευτα μεγάλης βροχόπτωσης με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν περισσότερα από 10 μαγαζιά στα ισόγειά τους και, σε μικρότερο βαθμό, 3-4 ισόγεια κατοικιών.


Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο δήμαρχος Παξών Σπύρος Βλαχόπουλος, τα νερά ξεπέρασαν τους 30 πόντους στα πλημμυρισμένα καταστήματα ενώ έχουν παρασυρθεί σύμφωνα με πληροφορίες και δύο ΙΧ, εκ των οποίων το ένα ήταν εγκαταλελειμμένο.

Πάντως, εκτεταμένες ζημιές πέραν της πλατείας, ευτυχώς, δεν παρατηρήθηκαν ενώ αυτή την ώρα τα φαινόμενα έχουν ηρεμήσει.

 


(Το βίντεο και οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν από τον αντιδήμαρχο Παξών Γ. Λύχνο)