ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Yποδοχή Τσίπρα στην Κέρκυρα διαδηλώσεις (video)


Yποδοχή Τσίπρα στην Κέρκυρα διαδηλώσεις (video)

Με συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις διαμαρτυρίας  υποδέχτηκαν στην Κέρκυρα, τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα που μίλησε στο κλείσιμο του αναπτυξιακού συνεδρίου Ι.Ν.
Αναλυτικά έξω από το ξενοδοχείο "Παρκ"  βρέθηκαν  ΠΑΜΕ, η Ανταρσία, ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ, η Ένωση Γονέων η κίνηση «Save Eρημίτης», η Λαική Ενότητα Κέρκυρας  και ο Συλλογος ενοικιαστών μοτοσυκλετών και άλλων οχημάτων Κέρκυρας .

Ισχυρή η παρουσία της Αστυνομίας. . Το σύνολο της αστυνομικής δύναμης της Κέρκυρας καθώς και διμοιρίες των ΜΑΤ ήταν παραταγμένες από νωρίς το απόγευμα στην είσοδο καθώς και στον περιβάλλοντα χώρο του ξενοδοχείου που φιλοξενεί τις εργασίες του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Ιονίων Νήσων που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ με την ομιλία του Πρωθυπουργού.


Οι διαμαρτυρόμενοι φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα και πανό, απέκλεισαν συμβολικά την εθνική οδό.

.

Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ελένη ΜαλαχάΑπό το Δ.Σ. του συλλόγου ΕΡΗΜΙΤΗ Πλους  
 
ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΌ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ Π.Ι.Ν.

   Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας, στην Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας κ. Νικολέτα  Πανδή, για την τιμή που μας έκανε, να μας καλέσει να παραβρεθούμε στην συζήτηση για το νησιωτικό περιβάλλον και τη δημόσια περιουσία, στα πλαίσια του περιφερειακού συνεδρίου, που διεξάγεται στην Κέρκυρα στις 5-6 του Δεκέμβρη.
   Πιστεύουμε σε ότι έχει σχέση με τη τύχη της δημόσιας περιουσίας και το ρόλο της στην περιφερειακή ανάπτυξη, ο διάλογος με την κυβέρνηση που επιμένει στο ξεπούλημά της, μόνο προσχηματικός μπορεί να χαρακτηριστεί, δεδομένου ότι σε αυτά τα χρόνια που κυβερνά ποτέ δεν δέχτηκε να συζητήσει τις θέσεις, όχι μόνο τις δικές μας αλλά και της ίδιας της Περιφέρειας Ι.Ν. καθώς και του Δήμου της Κέρκυρας, κατά συνέπεια η παρουσία μας σε ένα τέτοιο «διάλογο» δεν έχει κανένα νόημα.
   Πεποίθησή μας είναι  ότι η μορφή περιφερειακής ανάπτυξης που προωθεί η κυβέρνηση, την οποία υπαγορεύουν οι δανειστές, σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να είναι συμβατή με την πρόοδο και τις ανάγκες της κοινωνίας των Ιόνιων νησιών.
   Σε καμιά περίπτωση, αυτή η μορφή περιφερειακής ανάπτυξης που προωθούν δανειστές και ΤΑΙΠΕΔ, δεν είναι συμβατή με την πρόοδο και τις ανάγκες της κοινωνίας μας, όταν μέσα από αυτήν προωθούνται, η αλόγιστη καταστροφή  και το ξεπούλημα των πολύτιμων φυσικών πόρων της περιφέρειάς μας,  η «αποψίλωση» της με τη συρρίκνωση του ρόλου της, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των υποδομών, η ιδιωτικοποίηση των αναπαλλοτρίωτων δημόσιων αγαθών και η καταστροφή των οικονομιών της τοπικής μας κοινωνίας στο βωμό του κέρδους των πολυεθνικών.
   Για μας, περιφερειακή αναπτυξιακή στρατηγική συμβατή με την πρόοδο και τις ανάγκες των πολιτών της Π.Ι.Ν., είναι αυτή που εξυπηρετεί ιδεολογικές πολιτικές και κοινωνικές επιλογές ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα. Είναι αποκεντρωμένη, σχεδιασμένη με δημοκρατικές διαδικασίες κινητοποιώντας τις τοπικές κοινωνίες και  πέρα από τα οικονομικά μεγέθη περιλαμβάνει την κοινωνική δικαιοσύνη, την πολιτιστική αναβάθμιση, την διαρκή βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος.


Καλούμε την κυβέρνηση να ανακαλέσει, την καταστροφική για τον τόπο μας, την οικονομία του και το περιβάλλον του «επένδυση στον Ερημίτη, καθώς και την ακύρωση των σχεδίων του ΤΑΙΠΕΔ  για τον Ίσσο, τις Αλυκές Λευκίμης, τη λίμνη Κόλλα, το ψυχιατρείο Κέρκυρας και το Καστέλο Μιμπέλι. Είναι περιουσία του Κερκυραϊκού λαού και δεν ανέχεται ούτε το ξεπούλημα ούτε την καταστροφή τους.
Ο αγώνας μας μαζί με όλα τα κινήματα του νησιού συνεχίζεται  σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα νόμιμα μέσα για τη διάσωσή τους και για την επιστροφή των αεροδρομίων της περιφέρειάς μας  στο δημόσιο χαραχτήρα τους.  


 Στοιχεία  & ΦΩΤΟ από ρεπορτάζ Kerkyrasimera.gr & Enimerosi.com