ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

«Λαλούν τα αηδόνια» του Ιονίου στο Μέγαρο Μουσικής στην ονειρεμένη βραδιά του Σαββάτου 13/1 – Ξεχωριστή παρουσία της Χορωδίας Λευκίμμης

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟ 13/1/2018

«Λαλούν τα αηδόνια» του Ιονίου στο Μέγαρο Μουσικής στην ονειρεμένη βραδιά του Σαββάτου 13/1 – Ξεχωριστή παρουσία της Χορωδίας Λευκίμμης

Ονειρεμένη βραδιά. Περίπου 200 χορωδοί και μουσικοί επί σκηνής, επτανησιακές μελωδίες, γνωστά και παραδοσιακά τραγούδια γέμισαν το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το βράδυ του Σαββάτου 13 Ιανουαρίου 2018, σε μια μοναδική συναυλία γεμάτη Ιόνιο.
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, που είχε τη διοργάνωση και το συντονισμό της συμμετοχής των 4 Χορωδιών και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών που διοργάνωσε την εκδήλωση, ενταγμένη στον κύκλο “Γέφυρες”, προσέφεραν μια διαφορετική, κεφάτη και ποιοτική συναυλία στο αθηναϊκό κοινό. Η μεγαλύτερη σε χωρητικότητα αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής, η “Χρήστος Λαμπράκης”, γέμισε ασφυκτικά από νωρίς, στην πλατεία και τα θεωρεία.

Την εκδήλωση άνοιξε ο διευθυντής του κύκλου “Γέφυρες” Δημήτρης Μαραγκόπουλος και στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος. Στην κατάμεστη (περίπου 2.000 ατόμων) αίθουσα οι χορωδίες Ζακύνθου “Το φιόρο του Λεβάντε”, Νέα Χορωδία Λευκάδας, Λειβαθούς Κεφαλονιάς και Λευκίμμης Κέρκυρας μετέφεραν την μαγική αύρα των ήχων του Ιονίου, με φωνές και μαντολίνα, σε μια εξαιρετική βραδιά που ενθουσίασε τους θεατές.
Ξεχωριστή βραδιά για κάθε χορωδία με τους χορωδούς να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Ειδικότερα η Χορωδία Λευκίμμης με την πολύ καλή παρουσία της  απέσπασε το χειροκρότημα του κοινού που ενθουσιάστηκε από την απόδοση όλων των χορωδιών!

Μοναδική στιγμή το φινάλε της βραδιάς γύρω στις 23:30΄με όλες τις χορωδίες επί σκηνής, υπό την εναλλαγή των μαέστρων, και το τραγούδι “Λαλούν τα αηδόνια” να σιγοτραγουδιέται από όλους και αμέσως μετά ακαπέλα, παρέα με το κοινό, απόσπασμα από την πλέον χαρακτηριστική επτανησιακή καντάδα "Απόψε την κιθάρα μου".


Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων επιθυμεί να εκφράσει τις ευχαριστίες της:

– Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για την εξαιρετική συνεργασία και συντονισμό και ειδικά στον δ/ντη του κύκλου “Γέφυρες” Δημήτρη Μαραγκόπουλο.

– Στα διοικητικά συμβούλια, τους μαέστρους, τους χορωδούς και τους μουσικούς των χορωδιών: Λευκίμμης Κέρκυρας, Νέα Χορωδία Λευκάδας, Λειβαθούς Κεφαλονιάς και “Φιόρο του Λεβάντε” Ζακύνθου για την εμφάνιση και συμμετοχή τους.

– Στους απόδημους Επτανήσιους που αγκάλιασαν με την παρουσία τους την εκδήλωση

– Σε όσες και όσους εργάστηκαν για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και να καταστεί δυνατή η πραγματοποίηση της σπουδαίας αυτής εκδήλωσης.