ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Η παρουσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ


Η παρουσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ
Ολοκληρώθηκε χθες, Δευτέρα 29/ η 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ (26 – 29/1) με την παρουσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με ενιαίο περίπτερο από τα νησιά της Κέρκυρας, της Λευκάδας, της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου, αλλά και των Κυθήρων. Τα Ιόνια είναι μια περιοχή με μοναδικά αναπτυσσόμενη παραγωγή σε γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλαντικά, αποστάγματα και ηδύποτα. Οι ποιοτικές πρώτες ύλες και η εξαιρετική τέχνη των επτανήσιων σεφ, έχει φέρει την επτανησιακή κουζίνα σε πολύ υψηλή θέση, αυξάνοντας το ενδιαφέρον επιχειρηματιών και καταναλωτών για τις μοναδικές γεύσεις της.
Γαλακτοκομικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, εμπνευσμένα αλλαντικά, φακές Εγκλουβής, εξαιρετικό ελαιόλαδο, αποστάγματα και ηδύποτα είναι ορισμένα μόνο από τα γαστρονομικά διαμάντια των Ιονίων Νήσων που απόπλαυσαν οι επισκέπτες της 5ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ, από τις 26 έως τις 29 Ιανουαρίου 2018 στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας στο Ελληνικό.


Επτανησιακά προϊόντα υψηλής ποιότητας, ανέδειξαν για ακόμη μία φορά την κουζίνα του Ιονίου, προσφέροντας μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία σε όλους τους επισκέπτες της έκθεσης. Με την ξεχωριστή παρουσία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κέρκυρας που πρόβαλλε δεόντως τα κερκυραϊκά προϊόντα και την κερκυραϊκή κουζίνα. Στον διαγωνισμός για τον Greek Chef στην Εξποτροφ το πιάτο που ετοίμασαν δυο Κερκυραίοι Σεφ πήρε το Χρυσό μετάλλιο !Η Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ αποτελεί κάθε χρόνο σημαντικό πόλο έλξης επαγγελματιών και καταναλωτών από όλη τη χώρα, με χιλιάδες επισκέπτες, αλλά και εκπροσώπους από μεγάλες εταιρείες. Στο πλαίσιο της διεξαγωγής της έκθεσης, διοργανώνονται και παράλληλες εκδηλώσεις, όπως συμπόσια και ημερίδες από ελληνικά και ξένα Επιμελητήρια καθώς και μεγάλες εξαγωγικές εταιρίες.
Στην ομιλία του, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της 5ης Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ, ο Περιφερειάρχης Ιονίων νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος τόνισε: «Συνεχίζοντας ακάθεκτα και με απόλυτη συνέπεια τις προσπάθειες της Περιφέρειας Ιονίων νήσων, για την καλύτερη προώθηση και προβολή των προϊόντων της Ιόνιας γης, συμμετείχαμε και φέτος στην 5η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018. Επενδύουμε στην εξωστρέφεια και τις γόνιμες επιχειρηματικές συναντήσεις. Στις επιδιώξεις μας είναι, η ανάδειξη των αγροδιατροφικών προϊόντων των Ιονίων Νήσων και η στήριξη των παραγωγών μας.

Από την πρώτη μέρα της αναλήψεως των καθηκόντων μας στην Περιφέρεια, ξεκινήσαμε μία βαθιά παραγωγική ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα στο Ιόνιο, που αποτελεί βασικό οικονομικό «πνεύμονα» του τόπου μας. Το «Ιόνιο προϊόν» σύντομα θα αποκτήσει τη δική του ταυτότητα γνησιότητας, εγχείρημα το οποίο θα επιτύχουμε άμεσα σε συνεργασία και με το ΤΕΙ Ιονίων νήσων, ενώ παράλληλα στηρίζουμε και προωθούμε το θεσμό της “Τράπεζας Σπόρων”. Συνδέουμε την τοπική παραγωγή με την οικονομία, εξασφαλίζοντας σταθερή ανάγκη παραγωγής προϊόντων.

Στην επιτυχημένη παρουσία των Ιονίων Νήσων στην 5η Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ, συμμετείχε ενεργά και η Επτανησιακή Συνομοσπονδία με Καλλιτεχνικά Τμήματα από τη Χορωδία <<ΦΑΙΑΚΩΝ ΩΔΗ>> της ΟΣΚΑ (Ομοσπονδία Συλλόγων Κερκυραίων Αττικής), με χορευτικό συγκρότημα της Ένωσης Ζακυνθίων Αθηνών <<Ο ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ>>, με τη χορωδία Κεφαλλονιάς του Συλλόγου Φαρακλάδων <<Η ΕΥΓΕΡΟΣ>>, με το Χορευτικό συγκρότημα του Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου Λευκάδας <<ΛΑΟΠΟΛΙΣ>> και με το Χορευτικό συγκρότημα ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Την ευθύνη του περιπτέρου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, που φιλοξένησε τους παραγωγούς και εκθέτες από τα Ιόνια νησιά, είχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Δικτύων Περιφερειών και Διεθνών Συνεργασιών Γιάννης Φοντάνας, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για τον πρωτογενή τομέα Γιάννης Κουλούρης και ο περιφερειακός σύμβουλος Γεώργιος Σιγούρος, οι οποίοι παρόντες πάντα στο πλευρό των παραγωγών του Ιονίου, οργάνωσαν για 4η συνεχή χρονιά την ξεχωριστή παρουσία της ΠΙΝ στην Έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ.


Ξεχώρισε το κυθηραϊκό κρασί PRANZO CHANIOTI
Εκτός από τα κερκυραϊκά προϊόντα πολλά επτανησιακά έκλεψαν την παράσταση στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ. Ένα από αυτά το  κυθηραϊκό κρασί PRANZO CHANIOTI. Η οικογένεια Χανιώτη πάνω από τρεις αιώνες «πάππου προς πάππου» παράγει κρασί με γεύση και άρωμα. Το μικροκλίμα της περιοχής, η προσεχτική διαχείριση του κρασιού στο οινοποιείο και η ωρίμανση του σε καινούργια δρύινα βαρέλια, συντελεί ώστε να εξελιχθεί ευγενικά ο χαρακτήρας του.
Μέτριας έντασης ερυθρό χρώμα. Αναδύει αρώματα κόκκινων φρούτων (ρόδι, μούρα), γλυκών μπαχαρικών, βοτάνων, σε διακριτικό φόντο βανίλιας και καπνού. Τέλος αφήνει μαλακή γεύση στο στόμα, γεμάτη με ήπιες ευγενικές τανίνες. Οίνος με κλασικό μεσογειακό ταμπεραμέντο, άρρηκτα συνδεδεμένος με τ’ αρώματα του τόπου .Όταν η Κα Ελένη Ψυχούλη συναντά το Πράντζο Χανιώτη