ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Η λαϊκή κινητοποίηση μπλοκάρει την επαναλειτουργία του ΧΥΤΑ; - Κ. Νικολούζος: «Ναι στη λειτουργία της Λευκίμμης μόνο με λαϊκή συναίνεση» BINTEO


Η λαϊκή κινητοποίηση μπλοκάρει την επαναλειτουργία του ΧΥΤΑ; - Κ. Νικολούζος: «Ναι στη λειτουργία της Λευκίμμης μόνο με λαϊκή συναίνεση»
Το αδιαχώρητο επικρατεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Μον-Ρεπό, όπου διεξάγεται η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Μαζικά έχουν προσέλθει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Κέρκυρας που είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Είναι πρόδηλο ότι η πλειονότητα των Κερκυραίων έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα του προβλήματος για όλο το Νομό και τις επιπτώσεις του στην  καθημερινότητα και την οικονομία του. Οι κάτοικοι της Λευκίμμης που αντιδρούν στη δρομολογούμενη λειτουργία του ΧΥΤΥ, έρχονται οργανωμένα με λεωφορεία, αλλά και κατά μόνας. Τό ίδιο και οι κάτοικοι του Τεμπλονίου και της ευρύτερης περιοχής,
Η λαϊκή κινητοποίηση φέρνει σε δύσκολη θέση τη δημοτική αρχή και μιλά για λαϊκή συναίνεση προκειμένου να επιτραπεί η λειτουργία των εγκαταστάσεων της Λευκίμμης και η μετατροπή τους σε Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ). Σε ότι αφορά συγκεκριμένα τις εγκαταστάσεις της περιοχής της νότιας Κέρκυρας, ο κ. Νικολούζος επεσήμανε πως δεν πρόκειται να «ορθοποδήσει» καμία απολύτως λύση εάν πρώτα δεν υπάρξει συνεννόηση με την τοπική κοινωνία.

Ο Δήμαρχος της Κέρκυρας, κατά την τοποθέτησή του, εξαπέλυσε επίθεση κατά των τοπικών ΜΜΕ τα οποία όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, αναζητούν αίμα, κατηγορώντας επίσης όλους όσους καταθέτουν θέσεις και απόψεις, πολλοί από τους οποίους ευθύνονται για το πρόβλημα, όπως αυτό έχει δημιουργηθεί σήμερα.

Είναι φανερό ότι η λαϊκή κινητοποίηση και επαγρύπνηση φοβίζει και μπορεί να ματαιώσει τα σχέδια για επαναλειτουργία του ΧΥΤΑ Λευκίμμης και τη συνέχιση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.

ΠΗΓΗ: Στοχεία από τα ρεπορτάζ enimerosi.com & corfupost.gr