ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Επιμένει ο Δήμος για τον ΧΥΤΑ Λευκίμμης – Σε κινητοποίηση οι κάτοικοιΕπιμένει ο Δήμος για τον ΧΥΤΑ Λευκίμμης – Σε κινητοποίηση οι κάτοικοι
         
Υπέρ της μεταφοράς των δεμάτων στη Λευκίμμη τάχθηκε για μια ακόμη φορά ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Σπ. Ασπιώτης μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας. Ο κος Ασπιώτης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ert.gr, επεσήμανε ότι ο δήμος έχει  κάνει σχετική έρευνα για την μεταφορά των απορριμμάτων εκτός Κέρκυρας και αποδείχτηκε  εξαιρετικά κοστοβόρα.

 Παράλληλα ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στο νέο αίτημα του συνδέσμου διαχείρισης στερεών αποβλήτων προς την υπηρεσία περιβάλλοντος της ΠΙΝ για αδειοδότηση του ΧΥΤΥ Λευκίμμης επισημαίνοντας ότι θα μπορούσε να δοθεί προσωρινή άδεια έως ότου ολοκληρωθούν τα έργα υδροδότησης και ηλεκτροδότησης, που έχουν τεθεί ως απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση της άδειας από την αρμόδια υπηρεσία.

Σε κινητοποίηση οι κάτοικοι της Λευκίμμης σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου Αλεύχιμμον με αφορμή την διαδικασία της ηλεκτροδότησης που ξεκίνησε στον ΧΥΤΥ της περιοχής.

«Χθες ορίστηκαν οι θέσεις που θα τοποθετηθούν οι κολώνες και ίσως από σήμερα να αρχίσουν οι εργασίες! Η ηλεκτροδότηση του χώρου σημαίνει και αδειοδότηση ! Τα σκουπίδια της Κέρκυρας και των Παξών θα έρχονται στη ΛΕΥΚΙΜΜΗ. Καταπατώντας την απόφαση δύο λαϊκών συνελεύσεων θέλουν να λειτουργήσουν ένα παράνομο έργο!

Από σήμερα έτοιμοι όλοι να αντιδράσουμε . Για τη λειτουργία είναι απαραίτητη η κοινωνική συναίνεση και δεν την έχουν!»