ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Κατάργηση ή αναστολή του τέλους διανυκτέρευσης ζητά η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας.


 Κατάργηση ή αναστολή του τέλους διανυκτέρευσης

Η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας ζητά την κατάργηση ή αναστολή για τέσσερις μήνες του τέλους διανυκτέρευσης.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Από την 1 – 1- 2018 θα πρέπει να εισπράττεται το τέλος, ουσιαστικά φόρος είναι, διανυκτέρευσης, υλοποιώντας την επιταγή του σχετικού νόμου, παρά τις έντονες και τεκμηριωμένες αντιδράσεις που υπήρξαν και καταγράφηκαν από τους ανθρώπους και τους επαγγελματίες του τουρισμού, για τις στρεβλώσεις που επίκειται να δημιουργήσει ο συγκεκριμένος φόρος.

Και ενώ ουσιαστικά από το βράδυ της Δευτέρας 1η Ιανουαρίου θα πρέπει να εισπράττεται από τις επιχειρήσεις μας το συγκεκριμένο τέλος ή φόρος, κανείς δεν γνωρίζει το πώς θα εισπράττεται, με ποιόν τρόπο και πως θα αποδίδεται. Και αυτό γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί η συγκεκριμένη ερμηνευτική εγκύκλιος από το αρμόδιο Υπουργείο, όπου θα καθορίζει και θα αποσαφηνίζει την όλη διαδικασία υλοποίησης και εφαρμογής του συγκεκριμένου νόμου.

Όλοι εμπλεκόμενοι φορείς, αλλά πολύ περισσότερο τα αρμόδια Υπουργεία γνωρίζουν ότι απαιτούνται μια σειρά από σύνθετες λογιστικές διαδικασίες προσαρμοστικές στη λειτουργία των επιχειρήσεων και δυστυχώς μέχρι σήμερα οι αρμόδιοι Υπουργοί μας έχουν στο «βαθύ σκοτάδι» με ελλοχεύοντα κίνδυνο να βρεθούν οι επιχειρήσεις μας αντιμέτωπες με το φάσμα των προστίμων χωρίς όμως να τους βαραίνει καμία υπαιτιότητα.

Για τους λόγους αυτούς, ζητάμε από την Κυβέρνηση να σκεφθεί όλη αυτή την αναστάτωση και τη ζημιά που θα υποστεί εξ’ αιτίας της επιβολής του συγκεκριμένου νόμου ο τουριστικός κόσμος και να αποφασίσει την κατάργησή του ή να ανασταλεί τουλάχιστον επί ένα 4μηνο η εφαρμογή του, μέχρι να εκδοθούν οι ερμηνευτικές εγκύκλιοι και οι επιχειρήσεις μας να έχουν ένα εύλογο χρονικό διάστημα να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα».