ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Κοινωνικός κανιβαλισμός – Τους φταίνε οι γιατροί και όχι οι πολιτικές διάλυσης των Νοσοκομείων- Προπηλακισμό γιατρού καταγγέλλει η διοίκηση του Νοσοκομείου


Κοινωνικός κανιβαλισμός – Τους φταίνε οι γιατροί και όχι οι πολιτικές διάλυσης των Νοσοκομείων- Προπηλακισμό γιατρού καταγγέλλει η διοίκηση του Νοσοκομείου

Όσο η φτωχοποίηση και η αποδόμηση του «κράτους – πρόνοιας» εντείνεται και οι αντιστάσεις προς τις πολιτικές που την προκαλούν μειώνονται, τόσο ο κοινωνικός κανιβαλισμός θα εντείνεται. Φαίνεται ότι σε πολλούς για τα χάλια των Νοσοκομείων φταίνε οι γιατροί και οι εργαζόμενοι για αυτό και απλώνουν χέρι πάνω τους και τους προπηλακίζουν σε ορισμένες περιπτώσεις, και όχι οι μνημονιακές πολιτικές που διαλύουν τα δημόσια Νοσοκομεία.

Χαρακτηριστικό το επεισόδιο στο Νοσοκομείο Κέρκυρας. Έπειτα από καταγγελία ιατρού του νοσοκομείου προς τη διοίκηση για προπηλακισμό του από συγγενή εξεταζόμενου στα Επείγοντα, ο Διοικητής του Νοσοκομείου προχώρησε σε αναφορά του περιστατικού στην αστυνομία ζητώντας την τιμωρία του υπευθύνου.

Καταγγελία από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου:

Μετά από καταγγελία που έγινε την 15/1/2018, από ιατρό του Νοσοκομείου μας, για προπηλακισμό του στις 04/1/2018, στο Τμήμα Επειγόντων του Νοσοκομείου Κέρκυρας, από συγγενή εξεταζόμενου, η Διοίκηση προχώρησε σε αναφορά του περιστατικού στην Αστυνομία, ζητώντας την τιμωρία του υπευθύνου.

Ως Διοίκηση του Νοσοκομείου, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές τέτοιες συμπεριφορές ενάντια στους ιατρούς του νοσοκομείου. Είναι οι ίδιοι ιατροί, που παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, αντί να επιλέξουν την εύκολη οδό της διαφυγής στο εξωτερικό, επιμένουν να στηρίζουν το νοσοκομείο μας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας και παραμένουν να εργάζονται σε αυτό. Είναι προφανές ότι το προσωπικό που εφημερεύει, δεν μπορεί να αποτελεί το εξιλαστήριο θύμα της οποιαδήποτε ένταση της στιγμής του κάθε εξεταζόμενου ή των συγγενών του.

Υπενθυμίζουμε πως η Διοίκηση του Νοσοκομείου, προχώρησε, προ 10μήνου, στη συνεχή 24ωρη παρουσία υπηρεσίας φύλαξης, στο Τμήμα Επειγόντων του Νοσοκομείου και την ελεγχόμενη είσοδο των ασθενών σε αυτό, μετά από διαλογή. Η διαδικασία αυτή που έχει τύχει καθολικής αποδοχής από το προσωπικό και τους ασθενείς διασφαλίζει την εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών, κατά προτεραιότητα. Ταυτόχρονα η εφημεριακή λειτουργία του ΚΥ Αστικού Τύπου, που λειτουργεί μέσα στην πόλη της Κέρκυρας, έχει αποσυμφορήσει το Τμήμα Επειγόντων από ελαφρύτερης βαρύτητας περιστατικά.


Είναι προφανές πως δεν μπορούμε απλά να αρκεστούμε στη μεγάλη μείωση αντίστοιχων περιστατικών, ενάντια στους εργαζόμενους, σε σχέση με το παρελθόν, μετά την οργάνωση αυτή του τμήματος επειγόντων. Η ασφάλεια του προσωπικού που εργάζεται στο νοσοκομείο μας αποτελεί πρώτιστο καθήκον της Διοίκησης και για το λόγο αυτό προχωρήσαμε στην κίνηση αυτή, η οποία πέραν της έμπρακτης στάσης της Διοίκησης απέναντι στο συγκεκριμένο περιστατικό, αποτελεί και σαφέστατο μήνυμα προς όλους ότι τέτοιες συμπεριφορές απέναντι στους εργαζόμενους δεν θα γίνουν αποδεκτές