ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Απάντηση Συνδέσμου ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας & ξενοδοχειακών σωματείων στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας


Απάντηση Συνδέσμου ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας & ξενοδοχειακών σωματείων στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας


Με κοινή τους δήλωση ο Σύνδεσμος ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας και τα σωματεία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία AQUIS, SUNSHINE και MEDITERRANEO απαντούν στην τελευταία ανακοίνωση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, όπου και σε πρώτο βαθμό αντικρούουν στις βολές κατά του προέδρου του Συνδέσμου, ενώ στη συνέχεια ακολουθώντας την πάγια επιχειρηματολογία τους επιτίθενται στη Διοίκηση του ΕΚΚ.

Στην ανακοίνωσή τους ισχυρίζονται ότι: «Οι επιθέσεις αυτές που διευρύνονται τώρα και για τα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης του Συνδέσμου έχουν ένα και μοναδικό στόχο, να χτυπήσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα (ΠΑΜΕ) στην Κέρκυρα, χρησιμοποιώντας την βρώμικη μέθοδο του ρίξε λάσπη, κάτι θα μείνει».

Δίνοντας τη δική τους απάντηση αναφέρουν ότι: «Οι εκφραστές του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού αντιμετωπίζοντας την χλεύη των εργαζομένων του κλάδου για την στάση και τις επιλογές τους, δεν τόλμησαν καν να θέσουν υποψηφιότητα στις εκλογές του μεγαλύτερου σωματείου.

Παρ όλα αυτά ο επικεφαλής αυτής της παρεούλας στο σωματείο παραμένει χωρίς ντροπή Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου, μέλος της Διοίκησης της ΠΟΕΕΥΤΕ και εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου στην τοπική επιτροπή του ΙΚΑ.

Ο φερόμενος ως Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου ή αλλιώς Πρόεδρος των εργαζομένων όλης της Κέρκυρας (… τρομάρα του) κ. Χαλικιόπουλος, αλλάζει παρατάξεις στο Σωματείο της ΔΕΥΑΚ και τις οδηγεί απ την πλειοψηφία, στην ήττα και την μειοψηφία».

Καταλήγουν μάλιστα επισημαίνοντας ότι: «Η μειοψηφία της μειοψηφίας, με συνδετικό κρίκο τα εργοδοτικά κόμματα και το τοπικό πολιτικοοικονομικό κατεστημένο, συνενώνονται ενάντια στον ταξικό πόλο της εργατικής τάξης και με τις “απαραίτητες” νοθείες στα σωματείδια  σφραγίδες, την παράνομη συμμετοχή των συνταξιούχων, φτιάχνουν πλαστή πλειοψηφία στο Εργατικό Κέντρο και ποδηγετούν την εργατική τάξη.

Γαντζωμένοι με κάθε λογής τερτίπια και νοθείες στην Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου προπαγανδίζουν απόψεις ενάντια στην απεργία, υπέρ του Γιαννίτση, χλευάζουν την προοπτική του αγώνα για κυριαρχία των εργατών και άλλα τέτοια.

Δρουν σε διατεταγμένη υπηρεσία και ενώ εκπροσωπούν ρόλους και θεσμούς των εργαζομένων εκφράζουν απόψεις και ενεργούν με τρόπο που καμιά σχέση δεν έχει με τον ρόλο του εκπροσώπου των εργαζομένων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα που προκάλεσε για άλλη μία φορά την οργή των εργαζομένων η άρνηση της ψευδεπίγραφης πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου να κηρύξει απεργία ενάντια στο πολυνομοσχέδιο και την υπονόμευση του δικαιώματος στην απεργία στις 12 Γενάρη.

Αυτή είναι δημοκρατία των αυτόκλητων υποστηρικτών της στο Εργατικό Κέντρο.

Η τρέχουσα θητεία τους στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΚ διαρκεί λόγω των αργών ρυθμών απόδοσης δικαιοσύνης στην χώρα μας και στην Κέρκυρα αλλά και την πολύπλευρη στήριξη που απολαμβάνουν από εξωεργατικούς μηχανισμούς τους οποίους δεν δίστασε ο φερόμενος Πρόεδρος του ΕΚΚ μέσα στην σύγχυση του να τους καλέσει ανοιχτά να τον στηρίξουν όταν δέχτηκε την κατακραυγή της εργατικής τάξης της Κέρκυρας στις 12 Γενάρη.

Μετά τις εκλογές του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων δεν τους γλιτώνει ούτε η εργοδοσία, ούτε οι κυβερνήσεις, ούτε η νοθεία, ούτε η καθυστέρηση έκδοσης της δικαστικής απόφασης στην προσφυγή ακύρωσης των εκλογών του Εργατικού Κέντρου.

Τώρα είναι μειοψηφία στην Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων, ακόμη και με το ψευδεπίγραφο άθροισμα κουκιών. Αν είναι δημοκράτες κι αν τους έμεινε ίχνος ντροπής ας τα μαζέψουν και ας πάνε στο καλό.

Μέχρι τότε ας τους χαίρονται όσοι τους ψήφισαν, όσοι τους προβάλλουν, όσοι τους ανέχονται και οι εργοδότες που επωφελούνται».