ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Κέρκυρα -ΔΑΣ-ΟΤΑ:Ο ερχομός Τράκα είναι στη λογική εφησυχασμού των εργαζομένων


Κέρκυρα -ΔΑΣ-ΟΤΑ:Ο ερχομός Τράκα είναι στη λογική εφησυχασμού των εργαζομένων


Επίθεση στην Διοίκηση του Σωματείου ΟΤΑ Κέρκυρας, αλλά και στην ίδια την ΠΟΕ-ΟΤΑ και τον πρόεδρό της, Νίκο Τράκα, ο οποίος επισκέπτεται το νησί, εξαπολύει με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ-ΟΤΑ κατηγορώντας την ότι «επέλεξε την ανοιχτή υπονόμευση κάθε αγωνιστικής δράσης, με μεθόδους απόλυτου εκφυλισμού των καταστατικών διαδικασιών που έφτασαν στην ξεκάθαρη και συνεχή απεργοσπασία».

«Επί τρία χρόνια», αναφέρει η ΔΑΣ-ΟΤΑ, «δεν οργάνωσαν ούτε γενικές συνελεύσεις, ούτε πρωτοβουλίες συσπείρωσης των εργαζόμενων στο σωματείο. Ενώ διατυμπάνιζαν με μηνύματα, ανακοινώσεις και δηλώσεις στα ΜΜΕ την σθεναρή τους αντίθεση στην «αξιολόγηση», έβαλαν την ουρά στα σκέλια και έτρεξαν πρώτοι να βάλουν πλάτη να περάσει η «αξιολόγηση» στο Δήμο Κέρκυρας, σπέρνοντας έτσι το φόβο και αφήνοντας να περάσει η τρομοκρατία στους συναδέλφους! Ακολούθησαν έτσι πιστά την τακτική της συμβιβασμένης πλειοψηφίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ και έγιναν στυλοβάτες της κυβέρνησης και της Δημοτικής αρχής, με λεκτικούς λεονταρισμούς -όπου χρειάζονταν- αλλά στην πράξη άφαντοι από κάθε αγωνιστική διεκδίκηση. Ακολούθησαν έτσι πιστά την τακτική της συμβιβασμένης πλειοψηφίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ και έγιναν στυλοβάτες της κυβέρνησης και της Δημοτικής αρχής, με λεκτικούς λεονταρισμούς -όπου χρειάζονταν- αλλά στην πράξη άφαντοι από κάθε αγωνιστική διεκδίκηση. Έβαλαν τρικλοποδιές στον αγώνα των συμβασιούχων, πότε προφασιζόμενοι στήριξη, πότε σύμφωνοι με το αίτημά τους για μονιμοποίηση και στο τέλος κήρυξαν τον εφησυχασμό πως η κυβέρνηση θα τους δικαιώσει. Ταυτόχρονα απέκλειαν κάθε συζήτηση για εγγραφή των συμβασιούχων στο σωματείο αναπαράγοντας τις στείρες δικαιολογίες της πλειοψηφίας της ηγεσίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ.».

«Ακόμα κι ο ερχομός του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ (σήμερα) δεν είναι τυχαίος. Είναι ενταγμένος στη λογική του εφησυχασμού των εργαζομένων στο Δήμο. Εξάλλου ο κ. Τράκας κέρδισε «επάξια» τον τίτλο του αρχι-απεργοσπάστη αφού καταψήφισε με την ΔΑΚΕ την πρόταση του ΠΑΜΕ για απεργία για τις 12 Γενάρη σε ΠΟΕ-ΟΤΑ & ΑΔΕΔΥ (Πολυνομοσχέδιο – περιορισμός του δικαιώματος στην απεργία», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Αναλυτικότερα, ολόκληρη η ανακοίνωση του ΔΑΣ-ΟΤΑ Κέρκυρας:

Xαιρετίζoυμε τους εργαζόμενους του σωματείου μας, που την προηγούμενη χρονιά βρέθηκαν στους εργατικούς – ταξικούς αγώνες, συναντήθηκαν με το ΠΑΜΕ και αντιπάλεψαν τα αντιλαϊκά μέτρα του 3ου μνημονίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μέτρα που χτύπησαν ακόμα περισσότερο τα πενιχρά εισοδήματα με πλήθος φόρων, χαρατσιών, κοινωνικών  περικοπών (υγεία – παιδεία – πρόνοια) και αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων σε εργατικά δικαιώματα και στην κοινωνική ασφάλιση.

    Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους συμβασιούχους που έδωσαν στην Κέρκυρα και σε όλη τη χώρα τον δίκαιο αγώνα  για την μονιμοποίησή τους  για το δικαίωμα στη μόνιμη σταθερή εργασία με δικαιώματα για όλους.

    Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που απείχαν απ’ το στημένο παιχνίδι της κρατικής αντιδραστικής «αξιολόγησης», είτε από θέση αξιολογούμενου είτε από θέση αξιολογητή. Απέδειξαν έτσι στην πράξη πως η «αξιολόγηση» αποτελεί τη συμμόρφωση και εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής άνευ αντιλογίας και κριτικής.

…Δυστυχώς όμως απ’ τους πολύμορφους αυτούς αγώνες η πλειοψηφία της Διοίκησης του σωματείου ΟΤΑ Κέρκυρας επέλεξε την ανοιχτή υπονόμευση κάθε αγωνιστικής δράσης, με μεθόδους απόλυτου εκφυλισμού των καταστατικών διαδικασιών που έφτασαν στην ξεκάθαρη και συνεχή απεργοσπασία. Επί τρία χρόνια δεν οργάνωσαν ούτε γενικές συνελεύσεις, ούτε πρωτοβουλίες συσπείρωσης των εργαζόμενων στο σωματείο. Ενώ διατυμπάνιζαν με μηνύματα, ανακοινώσεις και  δηλώσεις στα ΜΜΕ την σθεναρή τους αντίθεση στην «αξιολόγηση», έβαλαν την ουρά στα σκέλια και έτρεξαν πρώτοι να βάλουν  πλάτη να περάσει η «αξιολόγηση» στο Δήμο Κέρκυρας, σπέρνοντας έτσι το φόβο και αφήνοντας να περάσει η τρομοκρατία στους συναδέλφους !  Ακολούθησαν έτσι πιστά την τακτική της συμβιβασμένης πλειοψηφίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ και έγιναν στυλοβάτες της κυβέρνησης και της Δημοτικής αρχής, με λεκτικούς λεονταρισμούς -όπου χρειάζονταν- αλλά στην πράξη άφαντοι από κάθε αγωνιστική διεκδίκηση. Έβαλαν τρικλοποδιές στον αγώνα των συμβασιούχων, πότε προφασιζόμενοι στήριξη, πότε σύμφωνοι με το αίτημά τους για μονιμοποίηση και στο τέλος κήρυξαν τον εφησυχασμό πως η κυβέρνηση θα τους δικαιώσει. Ταυτόχρονα απέκλειαν κάθε συζήτηση για εγγραφή των συμβασιούχων στο σωματείο αναπαράγοντας τις στείρες δικαιολογίες της πλειοψηφίας της ηγεσίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Άφησαν έκθετους 3 συναδέλφους της ταμειακής υπηρεσίας, να σέρνονται (άδικα) ως κατηγορούμενοι στο δικαστήριο, από έξωθεν «κατήγορους»  καθοδηγούμενους από επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα. Αντί να απαιτήσουν απ’ τη Δημοτική αρχή την νομική και οικονομική υποστήριξη των συναδέλφων τους (που οφείλεται από το νόμο), σιώπησαν επιδεικτικά ! Όμως η πανηγυρική αθώωση των συναδέλφων τον περασμένο Νοέμβρη στο δικαστήριο, θα μείνει να εκθέτει την πλειοψηφία της δ/σης του σωματείου. για την αντισυναδελφική και ανήθικη στάση που κράτησε σ’ αυτό το εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Ακόμα κι ο ερχομός του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ (σήμερα) δεν είναι τυχαίος. Είναι ενταγμένος στη λογική του εφησυχασμού των εργαζομένων στο Δήμο. Εξάλλου ο κ. Τράκας κέρδισε «επάξια» τον τίτλο του αρχι-απεργοσπάστη αφού καταψήφισε με την ΔΑΚΕ την πρόταση του ΠΑΜΕ για  απεργία για τις 12 Γενάρη σε ΠΟΕ-ΟΤΑ & ΑΔΕΔΥ (Πολυνομοσχέδιο – περιορισμός του δικαιώματος στην απεργία).
Ότι κι αν ακούσετε απ’ το στόμα τους για «αγώνες», «ενότητα» και άλλους λεονταρισμούς μην τους πιστέψετε ! Σκεφθείτε και βγάλτε συμπεράσματα απ’ την αλήθεια των πεπραγμένων τους και απ’ την πείρα σας.
Με αισιοδοξία και αγωνιστική ετοιμότητα, η νέα χρονιά πρέπει να μας βρει ένα βήμα εμπρός, στο δρόμο της ανασύνταξης και αναζωογόνησης του συνδικαλιστικού εργατικού κινήματος. Το μόνο που μένει να δοκιμάσουμε είναι η Δύναμή μας !

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ

                    Καλή Αγωνιστική χρονιά !

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.g